13 de maig del 2010

[Tribuna] 'De maldats i perversitats', article de Jaume Forcadell

"Respecte de les negatives de la regidora d’Urbanisme de donar-li la documentació i la documentació que jo li facilito, és coneguda la perversitat i la maldat de la regidora d’Urbanisme i la bondat de l’Alcalde, per tant no es preocupe i ja ho arreglarem així” (intervenció de Ferran Bel al Ple Ordinari d’1 de març de 2010, literal de l’acta). Així es comprometia Bel a fer-nos arribar l’estudi de viabilitat de les noves piscines de Ferreries. Aquell dia s’aprovava inicialment el projecte urbanístic per a la construcció de les instal·lacions d’aigua, un edifici administratiu i un aparcament soterrat a la Plaça Joaquim Bau. Avui, dos mesos i mig després, encara l’estem esperant. El més greu és que aquest estudi de viabilitat havia de constar a l’expedient des del 22 de febrer, data en què s’emet un Decret d’Alcaldia que ordena, en el seu punt quart, que s’incorpori aquesta documentació.

La pregunta és obvia. Què passa amb les piscines? Perquè se’ns nega un estudi que existeix i que, en teoria, justifica econòmicament l’operació? Aquest estudi el va elaborar la consultora que col·labora habitualment amb l’Ajuntament, segons reconeix el mateix Alcalde en el seu Decret i, per tant, només cal que ens el facin arribar.

La veritat és que tinc unes ganes boges de veure’l. Tinc ganes de saber com s’autofinança una operació de 30 milions d’euros (1,5 milions per any durant 20 anys a pagar a la constructora de la piscina i l’edifici administratiu) i com es manté una instal·lació sobredimensionada per a la realitat actual de Tortosa. Qui sap, potser és una operació genial i brillant i em toca rectificar, però de moment no m’ho sé imaginar i el fet que ens neguin l’accés a la informació encara ho fa més sospitós. S’ha escrit que ens oposem a que la piscina sigui de 50 metres. No és cert, tan de bo la puguem tenir i la puguem mantenir... El que passa és que mentre esperem el famós estudi de viabilitat hem demanat informació per la nostra banda, i tothom ens diu que per sota de 7.000 abonats (avui en tenim 1.500 i, en el millor dels casos, arribarem als 3.500) una piscina de 50 metres és altament deficitària. El problema és que no sabem com es pagarà l’1,5 milions de la constructora i, a més, el dèficit anual de la piscina. No ens quadren els números i, pel que estem veient, al Govern Municipal tampoc.

Tornant a les maldats i les perversitats. Si no pensava fer-nos arribar l’estudi, Bel es podria haver estalviat el comentari, que la veritat és que no va ser gaire afortunat. De fet, si era malvat i pervers que la regidora d’Urbanisme ens negués la informació abans del ple de l’1 de març, que l’Alcalde de Tortosa incompleixi durant dos mesos i mig el seu compromís públic de facilitar-nos-la també ho deu ser...

Jaume Forcadell
és portaveu d’ICV a l’Ajuntament de Tortosa

2 comentaris:

  1. Unes preguntes.
    A qui se li va ocórrer per primer cop el fer un muntatge comercial amb les piscines i, crec que anava inclòs, el velòdrom?
    Qui estava de regidor/a d'urbanisme?
    Qui era alcalde?
    Gràcies, em balla el cap però fa una dotzena d'anys no?

    ResponElimina
  2. diria que el que es qüestiona aquí son les dimensions, viabilitat, finançament... no que no sigui necessària una piscina ( al contrari ) i si convé, un complexe comercial o d'oficines.
    Per altra part, home, en un escrit és complicat veure la ironia de les paraules, i la mateixa frase dita per un altra persona podria interpretar-se literalment i no cabre cap altra lectura, però en aquest cas tots sabem que l'Alcalde ho deia amb ironia, en qualsevol cas és cert que més enllà de l'al·lusió a la perversió de Roige ( de vegades en cometes de vegades sense ) Bel va dir " no es preocupe i ja ho arreglarem així" comprometen-se ha donar la informació"

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta