4 de juny del 2010

El padró de Tortosa ha perdut més de 420 habitants des de l'1 de gener

La crisi i les polítiques d'empadronament més restrictives, que l'Ajuntament va aprovar fa tres anys, estan provocant un retrocés de la població immigrada a Tortosa. Així, el padró continua registrant un descens i s'allunya cada cop més de l'antic objectiu d'assolir els 40.000 habitants. De fet, actualment hi ha 36.348 persones empadronades a Tortosa, amb un índex d'immigrats d'un 22,62%. Només des de principi d'any, la capital del Baix Ebre ha perdut més de 420 habitants. Fa poc més de tres anys, la població immigrada era de prop d'un 27%, i l'alcalde, el convergent Ferran Bel, va decidir que calia «posar ordre» en el padró. Així, es va posar fi als empadronaments massius –només calia un rebut de la llum o de l'aigua per inscriure-s'hi– i l'Ajuntament va exigir la cèdula d'habitabilitat dels habitatges.

El tema a El Punt:
-El nombre de sol·licituds de reagrupament familiar baixa a gairebé la meitat en un any
-Menys temporers contractats per la crisi

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 04-06-2010 Pàgina 3

14 comentaris:

  1. Només tinc una pregunta i es per Gustau. Estàs segur de que ha baixat la quantitat d'emigrants que viuen a Tortosa? Jo estic convençut de que tenim més o menys els mateixos però que la majoria no tenen accés al padró municipal.

    ResponElimina
  2. De moment, l'única dada fiable que tenim per contrastar això que dius és el padró, i el padró municipal indica que la població immigrada ha reculat fins al 22,62%, mentre que fa tres anys rondava el 27%. Això és un fet i és l'únic que jo dic. No sé en què et bases per dir que estàs "convençut" de tal cosa. És una percepció personal? Tens dades pròpies? Has fet una enquesta de població?

    ResponElimina
  3. No he fet cap enquesta i no tinc dades reals, hi han percepcions de serveis d'urgències i d'ensenyament que detecten persones que no hi poden accedir per no estar empadronats. Ara a lo millor només son manies meves.

    ResponElimina
  4. 07/06/2010 12:00
    Acció Social presenta les dades de la població estrangera a Terres de l'Ebre
    El nombre d'estrangers es redueix per primera vegada en 638 persones estrangeres segons dades comparatives entre juliol de 2009 i gener de 2010
    El director dels serveis territorials del Departament d’Acció Social a Terres de l’Ebre, Adam Tomàs, presentarà les dades de la població immigrada empadronada en aquesta demarcació, amb una comparativa entre les dades de juliol de 2009 i gener de 2010.

    En aquest període s’ha passat d’una població de 40.578 persones estrangeres empadronades a Terres de l’Ebre a 39.940, que representa una disminució de l’1,57% (638 persones). Per primera vegada, des de 1998, es redueix la població estrangera en aquesta demarcació.

    ResponElimina
  5. Qué es el Padró ?
    Quina analogia te aquesta paraula ?
    Pa que sirve ?

    ResponElimina
  6. Per cert, jo tenia un cosi que es deia Padró

    ResponElimina
  7. Parlant de percepcions, este mati he anat a l'hospital a treure'm uns punts, i a consultes externes la presència d'immigrants era quasi inexistent. A trauma només he vist un noi sudamericà, la resta tots del país, i estava a tope. Després diran que colapsen els hospitals ...

    ResponElimina
  8. Discussió bizantina. Kilt, és que "Jo estic convençut de que tenim més o menys els mateixos" ja és aixo: 400 menys. no?

    ResponElimina
  9. Puc testimoniar una emigració, però, d'una tortosina de naixement (2 realment).
    I prompte una altra.
    Tortosa ja no te caliu per acollir, ni als fills.
    Igual també em toca...
    Ta mu mal ezo de los papeles i els habitatges, no dic ja la feina, sigues immigrant europeu o africà.
    Que s'ho facin mirar.
    O potser canviant l'ajuntament franquista per un de nou a un altre lloc..., pel mal fari existent a l'actual.

    ResponElimina
  10. Lluis , casualment jo aquest mati també hi he anat. No a consultes externes. I et puc assegurar que d'extrangers i extrangeres n'hi havien.

    ResponElimina
  11. Suposo que depen de la planta, a trauma la mitjana d'edat és molt alta i com és sabut els immigrants són joves. Però com ja he dit, és només una percepció no un estudi cientific. Les xifres exactes les tenen a la base de dades del SAP.

    ResponElimina
  12. Lluís pega una ullada a urgències i veuràs.

    ResponElimina
  13. He anat moltes vegades a urgències (espero que ja no després de l'operació) i no he percebut una majoria d'immigrants. Es possible que vagin tota la familia com solen fer els gitanos. També pot ser que no usin tant el CAP com haurien, encara que això ho fa molta gent.

    ResponElimina
  14. Sens dubte, una altra bona notícia per al territori.....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta