28 de juny del 2010

Tortosa estrena la gira de curtmetratges "Filmets per la convivència" 2010

L’Auditori Felip Pedrell de Tortosa estrenarà el proper divendres, 2 de juliol, a les sis de la tarda, la gira de curtmetratges “Filmets per la convivència” 2010, que organitza per segon any consecutiu el Festival Internacional de Filmets de Badalona i la Secretaria per a la Immigració a diverses localitats de Catalunya. La primera sessió, d’entrada gratuïta, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa i inclourà la projecció d’una dotzena de curts de països com l’Estat espanyol, els Estats Units, els Països Baixos, França i Bèlgica (tots en versió original subtitulada). L’objectiu és apropar aquestes propostes a la població en general, enteses com una invitació a abordar les migracions i la convivència entre cultures des d’una perspectiva constructiva i que incita a la reflexió. El material seleccionat inclou treballs sobre el tràfic de dones immigrades forçades a exercir la prostitució, sobre la por irracional que sovint impregna allò desconegut, sobre els immigrants hispans que travessen la frontera entre Mèxic i els Estats Units, o sobre els menors marroquins que intenten creuar l’Estret de Gibraltar. En aquest sentit, hi ha espai per al drama, per a l’humor i també per a replantejar-se alguns estereotips.

“Filmets per la convivència” és una secció del Festival Internacional de Filmets de Badalona que la Secretaria per a la Immigració patrocina des de 2008. Recopila i premia els curmetratges presentats a concurs que tinguin a veure d’alguna manera amb les migracions i la convivència intercultural. Durant el mes de novembre es premien els materials seleccionats pel públic del festival, que aquest 2010 arriba a la seua 36a edició. Posteriorment, els mateixos materials són els que conformen el catàleg de projecció de la gira que de moment ja té confirmades sessions a Terrassa (16 i 28 de juliol) i Lloret de Mar (24 de setembre).

Més informació: www.festivalfilmets.cat

1 comentari:

  1. Jo vic a les afores i no tinc cap problema en lo del gos,si alguna vegada a fet algo,que no sol fer-ho, ho roplego, lo que si es sert,es que a Tortosa no hi han pipicans,i al parque seria un bon lloc per ficar-ne un.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta