1 de juny del 2010

Tortosa promou nous souvenirs turístics vinculats a l'artesania local de qualitat

L'Ajuntament ha posat en marxa el concurs "Empremtes de Tortosa", amb l'objectiu de convocar artesans i dissenyadors de les Terres de l'Ebre per crear noves icones turístiques de la ciutat. Un nou tipus de souvenir de qualitat basat en el patrimoni històric i natural local. Així, els nous productes turístics poden estar inspirats en la Catedral de Tortosa, el riu Ebre i tot allò que té a veure amb la cultura fluvial, el Renaixement, l'escut de la Vegueria, els elements del patrimoni modernista de la ciutat, els vestigis del passat andalusí, o qualsevol dels protagonistes del bestiari i de la cultura local, entre moltes altres temàtiques. El regidor de Turisme, Ricard Forés, ha presentat aquesta nova iniciativa i ha avançat que, simultàniament a aquest concurs, també  s'ha creat un curs de formació, en col·laboració amb l'entitat Amics i Amigues de l'Ebre, adreçat als artesans que vulguen adquirir les habilitats necessàries per dissenyar aquest tipus d'icona turística.

El director de l'oficina de turisme de Tortosa, Vicent Ruiz, ha donat alguna pista més de l'objectiu que persegueix l'Ajuntament amb aquesta iniciativa. "Volem ampliar el ventall de productes turístics mirant de defugir del souvenir kitsch i cercant la identificació amb el nostre patrimoni". Ruiz també ha dit que Tortosa i les Terres de l'Ebre comptem, a més, amb interessants matèries primeres que poden servir per a aquest noves icones. És el cas jaspi, la fusta de boix o d'olivera, la pauma o el fang. Per la seua banda, el regidor de Turisme ha explicat que les noves icones que acabin sorgint d'aquest concurs es posaran a la venda en tots els equipaments turístics de la ciutat.

Foto: Ajuntament de Tortosa

12 comentaris:

  1. 2 propostes; unes banyes de bou, o un llitre (dels ultims) d'aigua de l'Ebre ....
    :)

    ResponElimina
  2. Mentre no sigui el barret que venen a les Rambles de Barcelona com a típic català, o la nina vestida de” faralaes” per posar al damunt la tele; va em va be.

    ResponElimina
  3. Natros, per motius evidents, vam estar a Barcelona el diumenge, i vam passejar una mica per la zona de botigues de souvenirs - quina alegria trobar que encara es poden comprar bous, vestits de flamenc, calçotets amb la bandera espanyola, etc etc :)

    ResponElimina
  4. Jo proposo una bola del món on la part inferior tingui la forma d'un cul. A sota, un escrit on posi: "SOM LO CUL DEL MON".

    ResponElimina
  5. Brian,a London,a Picadilly Circus,acabes de la Union Jack, fins als dallonçes...que cony, encara feu negoci,fins i tot,amb la momia de Lady Di!
    Jo mateix em vaig comprar un "tanga" per quan adeprengue de "disciplina inglesa" que com ja saps,no es cap especialitat de pasteleria."Menos pasteleo,plis!"

    ResponElimina
  6. Pos un tanga tortosí, fet de pauma del Coll de l'Alba, no seria cap animalada.
    També algun fal·lus de jaspi de la Cinta, per l'exportació, clar.
    O nanets de jardí amb pedra d'Ulldecona, amb els personatges de Ramón Miravalls: Xaco, Dentetes, Ditalull, Barbesmoixes, Malgeni, Tallapins i Camestortes.
    I excursions a la cova d'en Rubí ambientades a l'època, amb carro i espenyent-lo.

    ResponElimina
  7. Ara bé, el que segur es vendria seria la senyera tortosina amb la cara de Bob Marley, o del Che Guevara.
    Segur que a Peníscola, a l'estiu, tenen sortida si al Renaixement no colen

    ResponElimina
  8. També voldria significar que Tortosa exporta tacs de fusta d'olivera per l'artesanat Mallorquí, que si li treuen partit.
    Molts fem cremar l'estufa amb els restes de l'exportació.

    ResponElimina
  9. Xonny,si mos fiquem aixi,a Tortosa fem les capsules del "Nesspreso" aquell que anuncia George Clooney,si Fores fos un consejal com cal, ja hi hauria fet per portarlo i promocionar les fires que munta. "Mataria dos pardals..."
    Perdo per l'incorreccio,als pardals els deixem a la gabia per que canten

    ResponElimina
  10. Coer.... El George....
    La Fira més visitada de l'historia!
    Aprofitant amistats i conveniència, la Pe i la Paz de magdalenes a la professó.
    Incloent Bardems, Orsons Salazar, i Colins Farrell ... en els papers de salmodiants, amb el "Sanctus, sanctus..."
    o el "Perdona a tus hijos Señor..."
    Digote... provechando l'embarasso y la Cinta.
    I és que tot se'ls hi ha de dir!

    ResponElimina
  11. T'has deixat a la Belen Fabra,per promocionar els pollastres,que tenim de classe politica

    ResponElimina
  12. La Belén millor deixar-la per la promoció de la roba intimíssima...Això si, de la TERRA !

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta