13 de juliol del 2010

Amposta, cocapital de l'INEFC amb Cambrils

El consell rector de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) va acordar ahir al migdia que Amposta i Cambrils compartiran la nova seu dels estudis universitaris de l'INEFC al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre. Una solució salomònica que ha sorprès les dues candidatures, que eren les més ben posicionades d'entre els set municipis que aspiraven als estudis. D'aquesta manera, si no hi ha canvis en els propers dies, l'edifici docent estarà a Cambrils, mentre que a Amposta es desenvoluparan les classes pràctiques. Sobretot, aquelles que tenen a veure amb el centre de tecnificació esportiva que ja funciona a Amposta, amb disciplines com l'esgrima, el rem, el piragüisme, el handbol i l'atletisme. A banda, també es demanarà a Amposta que aporte els espais adients per poder desenvolupar la recerca avançada en la vessant medico-esportiva i entrenament dels esports nàutics. La decisió del consell rector de l'INEFC no ha agradat gens l'Ajuntament ampostí, que havia observat amb un cert recel el suport del vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, a la candidatura de Cambrils.

Salvadó, satisfet

Amb tot, el delegat de la Generalitat a l'Ebre, Lluís Salvadó, ha valorat positivament la proposta de fer compartir la seu de l'INEFC entre Amposta i Cambrils. Segons Salvadó, s'han tingut "molt en compte" el potencial de la candidatura ampostina, tot buscant conciliar "els punts forts d’ambdues candidatures". En aquest sentit, Salvadó ha afirmat que Amposta i les Terres de l’Ebre tenen l’ocasió d’aprofitar l’oportunitat, per consolidar una "aposta estratègica" que va començar l’any 2004 amb la creació del Centre de Tecnificació Esportiva de les Terres de l’Ebre. "Hem d’estar satisfets del paper que hem jugat en aquest procés de desplegament de l’INEFC i ara és el moment de consolidar el projecte esportiu de les Terres de l’Ebre", ha destacat el delegat de la Generalitat.


Foto i més informació, a El Punt:
-Cambrils i Amposta compartiran la seu de l'INEFC

3 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Com sempre Carod acaba prenent decisions que no agraden a ningú. Estava clar que la cosa acabaria en un repartiment salomònic entre Josep Lluís el de Cambrils i Andreu el de Tortosa. I el delegat de les TTE com sempre posant per davant els interessos del partit abans que els de la gent del territori. Llàstima.

    ResponElimina
  3. Fa poc mesos en un emotiu discurs de l’Alcalde d’Amposta, i en presencia del Senyor Delegat Lluis Salvadó, ens va demanar suport a tota la ciutadania d’aquestes terres per la instalació de l’Institut Nacional d’Educació Fisica de Catalunya, on va fer especial esment de les infraestructures existents i del nou edifici que s’hauria de construir al afecte, i del valor afegit de tenir el riu com element esportiu.
    El Delegat Senyor Lluis Salvadó en el seu discurs va lloar les excelencies d’aquesta infraestructura i la seva repercusio pel territori, donant-li suport incondicional.
    Recordo que el meu comentari a la Marfanta, tot i oferint el meu suport personal a aquesta iniciativa, tambe vaig exposar els meus dubtes a la seva realització qualificant-la com un altre “ou clar” als que ja ens tenen acostumats determinats politics.
    Finalment no puc mes que manifestar el meu desencis i el total rebuig a aquesta darrera decisió que no fa mes que acabar.nos de convencer de que les promeses d’alguns que volen fer-nos creure amb els seus exits de gestió, son paper mullat.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta