27 de juliol del 2010

Ascó també construirà un llagut turístic amb l'ajut de la Generalitat

“Lo Roget” estarà enllestit al desembre i entrarà en servei la propera temporada.

L’Ajuntament d’Ascó es farà càrrec aproximadament del 75% de la construcció d’un llagut turístic que entrarà en servei la propera temporada. La direcció general de Turisme n’assumirà el 25% restant. L’embarcació es batejarà amb el nom de Lo Roget, un bandoler morisc que va evitar la seua expulsió l’any 1609, i serà bessona i complementària de Lo Sirgador, que ha entrat en servei aquest estiu, també impulsada per la Generalitat. 

Lo Roget es construirà amb tècniques modernes però reproduirà fidelment una embarcació tradicional, i tindrà capacitat per a transportar 53 persones i un calat de mig metre de profunditat. El seu cost aproximat és de 190.000 euros. La gestió serà íntegrament municipal i el consistori estudia ara la fòrmula d’explotació turística més adequada.

El director general de Turisme, Joan Carles Vilalta, acompanyat pel director dels serveis territorials d'Innovació, Universitat i Empresa a les Terres de l'Ebre, Josep Felip Monclús, i el regidor de Turisme d’Ascó, Pau Daniel Serrano, van oficialitzar a Ascó un acord que permetrà que el tram alt del riu Ebre disposi d’un nou atractiu turístic, de la mateixa manera que el tram sud. La nova embarcació estarà llesta el proper mes de desembre i l’Ajuntament preveu que puga entrar en funcionament coincidint amb la pròxima campanya de navegabilitat de l’Ebre.

Foto: Ajuntament d'Ascó

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta