27 de juliol del 2010

Medi Ambient organitza un anellament científic de flamencs al Parc Natural del Delta de l'Ebre

El Departament de Medi Ambient i Habitatge ha organitzat per al pròxim diumenge, 1 d’agost, una jornada d’anellament científic de flamencs (Phoenicopterus roseus) nascuts a la punta de la Banya, al Parc Natural del Delta de l’Ebre, l’únic punt de cria a Catalunya. L’activitat, que és la sisena vegada que es fa a Catalunya, mobilitzarà més de 200 persones entre tècnics del Parc Natural del Delta de l’Ebre i d’altres parcs naturals de Catalunya, anelladors acreditats, membres de les diferents entitats representades als òrgans rectors del Parc (pescadors, caçadors, agricultors, comunitats de regants, representants d’ajuntaments, ONG...) i voluntaris del Parc. El Parc pretén amb aquest anellament continuar el seu suport a diferents projectes científics, divulgatius i de sensibilització sobre la població de flamencs de la Mediterrània occidental. Així mateix, l’anellament permetrà conèixer molts aspectes de la biologia d’aquests ocells i promoure’n més activament la conservació.

Enguany, la colònia de cria de flamencs és formada per 2.022 parelles, amb un èxit reproductor de 631 polls, dels quals s’espera anellar 400. Fins al 15 de juliol de 2010, dels 1.949 flamencs anellats al delta, se n’han observat 1.232 individus, amb un total de 4.921 lectures. El rècord, el té el flamenc X|365, anellat l’any 2004, amb un total de 54 observacions en diferents zones humides d’Itàlia, Sardenya i Còrsega.

El calendari de l’activitat és el següent:

Dissabte, 31 de juliol

De 17 a 18:30 h. Lliurament de les acreditacions a tot el voluntariat inscrit a l’anellament.

De 18:30 a 19 h. Xerrada informativa a les persones participants i a la premsa sobre el procediment a seguir durant l’anellament.

De 19 a 19:30 h. Atenció als mitjans de comunicació i acreditació imprescindible dels mitjans que desitgin cobrir l’esdeveniment. Pavelló de Patinatge de Sant Carles de la Ràpita. L’acreditació dels mitjans de comunicació és imprescindible per assistir a l’esdeveniment.

De 19:30 a 20:30 h. Reunió dels grups de tancament.


Diumenge, 1 d’agost

04 h. Trobada de les persones participants. Desplaçament envers la punta de la Banya cap a la colònia de cria i començament de l’anellament.

06:45 h. Trobada dels mitjans acreditats a l’entrada de les salines de la Trinitat per accedir al punt de l’anellament (coordenades: X: 306056.4, Y: 4495911.2 / UTM 31N).

9 h. Fi de l’activitat. Esmorzar per a les persones participants.

Foto: Generalitat de Catalunya

6 comentaris:

  1. Me repite las coordenadas, porfa...Es que a mi no me saleeee!
    En grados minutos y segundos sexagesimales si puede ser...

    ResponElimina
  2. Al començament de la península dels Alfacs el primer entrador a la dreta.

    40º 35' 25" N, 0º 42' 33" E

    http://maps.google.es/maps?hl=ca&ie=UTF8&hq=&hnear=Tortosa,+Tarragona,+Catalunya&ll=40.588914,0.708294&spn=0.000923,0.002411&t=h&z=19

    Es veuen uns quants cotxes aparcats.

    Es pot consultar l'hipermapa on també surten en UTM.

    Reconec, però, que costa acostumar-se a les UTM i els fusos horaris.

    De res, m'agraden els mapes.

    ResponElimina
  3. Si us sobren anells mel’s guardeu dons m’agradaria marcar a determinats individus per veure quin vol prenen....

    ResponElimina
  4. ...pájaros; per suposat.

    ResponElimina
  5. No em diràs que no estan marcats.
    Si deixen rastre per on passen... los pajáros. Així, lleixius "La Tortosina" pot sobreviure a la crisi. Pos no descarreguen camions aquí i enllà.
    Anima't ara que saps el lloc. No et serà estrany i a lo millor es perd un pardalot enflamencat i xales un munt.
    (un record per l'Alfred i els pajàros)

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta