27 de juliol del 2010

La Generalitat adjudica el projecte de la variant de l'eix de l'Ebre a Tortosa

La Generalitat ha adjudicat aquest mes de juliol, per mitjà de l’empresa pública GISA, la redacció del projecte constructiu de les obres de la variant desdoblada de la C-12 (Eix de l’Ebre) al seu pas per Tortosa i Roquetes, per un import d'1,2 milions d'euros. Es preveu que el projecte de la variant, que travessarà la zona urbana del Canalet, estiga enllestit al llarg de l’any vinent. En tota, el cost de la futura variant desdoblada de Tortosa serà d’uns 81,4 milions d'euros. Al seu pas per Tortosa, l’Eix de l’Ebre té unes característiques molt urbanes; per tal d’afavorir la seguretat i fluïdesa viàries en aquest àmbit, s’ha previst la construcció d’una variant que permeti evitar el pas dels vehicles per l’interior del nucli urbà. El traçat de la variant correspon a una via desdoblada de 12 quilòmetres de longitud que comprèn els termes municipals de Tortosa i Roquetes i, en un petit tram final, al terme d’Aldover. S’inicia a l’actual C-12, a prop del nucli de Vinallop, que es desdobla en un tram d’uns tres quilòmetres.

A partir d’aquest punt, el traçat se separa de l’actual C-12 i comença, pròpiament, la variant. La via discorre cap al nord-oest fins a l’encreuament amb la T-342 (de Roquetes als Reguers). A partir d’aquesta zona, el traçat discorre cap a l’est, fins a enllaçar novament amb l’actual C-12, a l’inici del terme municipal d’Aldover. La carretera projectada està formada per dues calçades amb dos carrils de circulació cadascuna, separades per una mitjana de dos metres d’amplada. Així mateix, la variant preveu quatre enllaços:

· Enllaç amb la C-12: Connectarà la variant amb l’actual C-12 cap al nucli urbà de Tortosa. Aquest enllaç situat a la zona de Vinallop serà objecte d’un estudi específic tenint en compte les al·legacions presentades

· Enllaç amb la TV-3421: Un enllaç format per dues rotondes i un pas inferior permetran la connexió amb la carretera TV-3421 (Roquetes – Mas de Barberans)

· Enllaç amb la T-342: Dues rotondes unides per un pas superior permetran fer tots els moviments entre la variant i la T-342 (de Roquetes als Reguers)

· Enllaç final amb la C-12: La variant connecta novament amb la C-12 actual a Tortosa, prop del terme d’Aldover, mitjançant un enllaç a diferent nivell que permet tots els moviments i es complementa amb una rotonda sobre l’actual C-12 costat est per als canvis de sentit i la connexió amb diverses finques

El projecte inclourà la construcció de dos túnels artificials que permetran minimitzar l’impacte acústic i visual de la carretera en habitatges i de facilitar la permeabilitat viària a costat i costat de la via. El primer túnel se situa a la zona de l’enllaç amb la T-342 a Roquetes, i el segon, es construirà a la zona de Jesús (Granges de Ballester). Dins del projecte es realitzaran alguns ajustaments de traçat per evitar l’afectació a determinats habitatges de Roquetes i també per evitar l’afectació d’un BECIL [el pla les Sitges de Vinallop] situat al terme de Tortosa.

2 comentaris:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta