12 de juliol del 2010

El Pinell farà una enquesta als veïns sobre l'abocador

L'Ajuntament modifica les normes urbanístiques per restaurar una argilera amb residus sòlids urbans o runes de la construcció. El PSC i un regidor de CiU forcen la consulta, no vinculant.

Els veïns del Pinell de Brai podran opinar, tot i que el resultat de l'enquesta no serà vinculant, si volen que en el seu municipi s'hi puga instal·lar un abocador de residus sòlids urbans. Encara no hi ha data per a la consulta, no oficial, però a finals d'agost govern i oposició intentaran consensuar la pregunta o les preguntes que els ciutadans podran respondre. La iniciativa té l'origen en un acord del ple que va rebre el suport dels quatre regidors del PSC-PM, a l'oposició, i d'un dels regidors de CiU; però l'alcalde i els altres tres regidors del govern municipal van acceptar el resultat. “Hem d'acceptar-ho així i no passa res; però estic segur que guanyarà el ‘sí'”, va afirmar l'alcalde, Pere Martí.

El mes d'abril, l'Ajuntament va reactivar el projecte de les empreses Puigfel SA, Pàndols SA i Suministros de Arcillas SA, que preveuen rehabilitar una argilera del poble amb bales de rebuig de residus sòlids urbans. La intenció de les empreses és reomplir, durant els propers 25 o 30 anys, el forat de l'argilera amb més de sis milions de tones de residus. El futur abocador podria rebre fins a 800 tones diàries.

L'alcalde del Pinell de Brai va assenyalar que el projecte tirarà endavant si els tràmits continuen el seu curs. De fet, l'Ajuntament ja ha aprovat una primera modificació puntual de les normes subsidiàries, perquè l'ordenament urbanístic del poble puga preveure la restauració de les mines amb runes de la construcció o amb bales d'ecoparcs. Segons Martí, la principal aposta de les empreses és reomplir l'argilera amb bales de residus inerts, però tècnicament també seria possible abocar-hi runes de la construcció, un altre projecte que Medi Ambient fa temps que vol impulsar a la Terra Alta. En qualsevol cas, les empreses els han dit que el cobriment de les bales plastificades amb residus urbans també es podria fer amb terres i runes triturades si el cost d'aquesta doble solució no es dispara excessivament.

“Una argilera és un lloc idoni per fer aquest tipus d'instal·lacions; a més, el Pinell és un poble prou industrial, i els veïns entendran els pros i els contres del projecte”, va remarcar l'alcalde. Martí també va precisar que han visitat projectes semblants en llocs més sensibles des del punt de vista mediambiental, i que les empreses s'han compromès a aplicar la normativa comunitària, molt més restrictiva que les lleis catalanes.

Publicat a ElPunt.cat i a
Diari El Punt 11-07-2010 Pàgina 26

1 comentari:

  1. Don't worry, be happy!
    Vull animar als veins del Pinell a que votin afirmativament a rebre la merda barcelonina. D'altres, en comptes de la merda, els reben a n'ells, als metropolitans, i fan una altra mena de negoci, menys brut. Però, a algú li ha de tocar, perquè no al Pinell?
    Recomano visitar l'abocador de Tivissa, que ja en replega molta de brossa, i no tota empaquetada, a granel tembé.
    Total, la merda estarà anys i anys, i, com a molt, la tindran que patir o treure sons fills o nets. L'ajuntament, amb la llicència, i els quatre propietaris de les finques faran algun negoci. Per als focs a festes, com a Tortosa amb el parc eolic. Els llocs de treball, com passa darrerament arreu, els ocupen empreses de manteniment i gestió de les capitals. Aquí, màxim, els netejadors/es de les instal.lacions.
    País!
    Sempre empastifant-nos en la brossa dels altres

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta