12 de juliol del 2010

Gasten 306.000 euros més dels que ingressen

L'Ajuntament de Tortosa liquida l'exercici anterior amb una desviació del 0,6%

L'Ajuntament de Tortosa ha tancat l'exercici de l'any 2009 amb una desviació de “només” el 0,6% sobre el pressupost municipal, que correspon a 306.618 euros en negatiu. De fet, el resultat és la diferència entre els ingressos i les despeses municipals durant tot l'any. A més, pel que fa al romanent de tresoreria –la xifra que resulta de fer efectius els drets de cobrament i les obligacions de pagament–, el resultat també ha estat de 412.115 euros negatius. Amb tot, la tinent d'alcalde d'Hisenda, Matilde Villarroya, ha assenyalat que “en vista del context econòmic advers, aquest resultat econòmic s'ha de llegir en clau positiva, ja que la desviació és molt poca”. Segons la regidora, l'Ajuntament ha mantingut els seus compromisos inversors i de despesa, tot i la davallada d'ingressos fonamentals com ara els tributs procedents de l'Estat o l'impost de construccions i obres (ICIO). Villarroya hi ha afegit que la depuració dels padrons duplicats i dels ingressos pendents de cobrament també han influït negativament en els resultats. Per exemple, hi havia dos padrons del 2006, un de vehicles i l'altre d'escombraries, que estaven duplicats per un import de 493.238 euros. Una situació anòmala que aleshores va poder beneficiar els resultats econòmics del consistori, però que després de la correcció ha fet reduir el romanent en gairebé mig milió d'euros.

Més informació:
-[Àudio] Matilde Villarroya detalla el resultat pressupostari del romanent de tresoreria de l'Ajuntament de Tortosa durant l'exercici 2009


Publicat a ElPunt.cat i a
Diari El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 12-07-2010 Pàgina 6

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta