18 de juliol del 2010

Les obres del carrer del Vall destapen la volta medieval

La troballa estava prevista i no hauria d'afectar els treballs · L'Ajuntament reforçarà la coberta del barranc.


Les obres de reurbanització del carrer del Vall, que l'Ajuntament està executant dins del pla integral del nucli antic de Tortosa (Pincat), han deixat a la vista la coberta medieval del barranc del Rastre. Dijous tècnics de Patrimoni ja van inspeccionar les pedres que han quedat al descobert, amb la imponent espinada de la volta gòtica del segle XIV.

Amb tot, les obres han continuat sense cap entrebanc, ja que l'Ajuntament havia fet un estudi detallat de tot el recorregut del barranc, per determinar les possibles afectacions al subsòl. De fet, és la mateixa volta de pedra picada que també va aparèixer en les obres del carrer del Bisbe Aznar. En aquest carrer, la Tortosa medieval es tancava amb el portal de la Rosa i l'antic pont de pedra, que travessava el barranc del Vall, un barranc que posteriorment va adoptar el nom del barri, el Rastre. El pont de pedra es va construir a partir del 1384, i poc després van fer una peixateria pública just al damunt del desguàs del barranc al riu, que més endavant es va convertir en la claveguera del Vall. Tot plegat va facilitar l'eixample urbà en tot aquest sector, i l'arcada del pont va servir per condicionar l'estructura del túnel. Després el pont de pedra va quedar del tot integrat a la claveguera.

L'estètica del carrer del Vall serà molt semblant a la del carrer del Bisbe Aznar. Quant a la volta gòtica, la previsió municipal és fer-hi accions per millorar-ne el manteniment, reforçant l'estructura al llarg de tot el recorregut. Així, es revestirà per dalt, excepte al tram on la volta passa per sota d'uns habitatges, en què es reforçarà per l'interior del túnel.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 18-07-2010 Pàgina 8

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta