27 de juliol del 2010

Les obres a l'estació de Tortosa podrien començar al setembre

La nova comissió de seguiment entre l'Adif i l'Ajuntament de Tortosa, aquest dimarts, només ha servit per constatar l'inici d'obres de retirada de la catenària entre l'estació del ferrocarril i l'antic pont del tren, un cop ja han finalitzat els treballs a la banda de Ferreries i al mateix pont. De la mateixa manera, a la reunió també s'ha començat a planificar l'inici dels treballs d'adequació dels accessos a les andanes, que evitarà haver d'utilitzar el pas soterrat. En aquest sentit, aquestes obres començarien al setembre. Finalitzada la reunió, l'alcalde Ferran Be també s'ha referit a la petició que s'ha fet de manera reiterada perquè Adif obri un pas per a vianants entre el carrer Cervantes i el carrer Ronda Docs. "Adif ens diu que s'està tramitant la nostra petició i que el proper mes de setembre, quan estigui tota la catenària retirada, ens podran concretar quan podran obrir aquest pas, que nosaltres hem demanat d'una amplada de 10 metres perquè els vianants puguin circular en normalitat", ha assenyalat Bel. Les vies es retiraran més endavant, en una segona fase. La reunió d'avui ha donat poc més de si, segons ha admès l'Ajuntament, i l'alcalde no s'ha estat de reconèixer la lentitud dels tràmits amb Adif.

D'altra banda, quant a les obres per convertir l'estació de Tortosa en una estació terminal, l'alcalde ha informat que l'Ajuntament ja disposa de l'informe de modificació puntual del pla d'ordenació urbana municipal (POUM) que necessitava. En el proper ple ordinari, dilluns vinent, es farà l'aprovació provisional, amb l'objectiu que entri en la propera Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre (CUTE). "Amb aquest pas haurem completat tots els documents urbanístics per poder fer el procés de desafecció dels terrenys i la seua posterior expropiació", ha garantit l'alcalde.

1 comentari:

  1. En la meva opinió qualsevol actuació urbanística que mantingui l’actual emplaçament de l’Estació, i essent aquesta terminal, es un nyap dons continua dividint la ciutat, i constitueix una solució tímida i poc ambiciosa que arrossegarem cent anys mes.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta