12 de juliol del 2010

Segon atac en menys d'un any contra el monument tortosí a Pius XII

El monument que Tortosa va dedicar a Pius XII ha aparegut pintat amb pintura roja, en el segon atac d'aquest estil que el monòlit de pedra ha sofert en menys d'un any. Al desembre del 2009, quan l'Ajuntament estava a punt de finalitzar les obres de reforma integral del carrer Llarg de Sant Vicent, algú va escriure pintades antifeixistes en el momunent dedicat al papa número 260 de l'Església de Roma, mort el 1958. En aquelles pintades es llegien frases com «Papa nazi» i «CiU?», tot recordant les simpaties indissimulades i la col·laboració del pontífex amb els règims de Hitler i Franco. De fet,ara algú ha pintat amb el color de la sang un monument que l'Ajuntament va reubicar amb motiu de les obres de reforma de la plaça.

+Més informació:

3 comentaris:

  1. Si parleu amb Josep el de DMW ell a la botiga té sprais de tots els colors i textures i acabarà fent-ne una obra d'art. Fa uns anys- potser més de vint-, Clari va pintar el Sant Francesc del centre obert i d'una imatge degradada i desgastada pel temps va fer una meravella.

    ResponElimina
  2. No m'extranya, tenint en compte que va ser un papa que va embrutar-se de sang humana fins als colzes.
    DAMNATIO MEMORIAE!!

    ResponElimina
  3. Su Santidad l'amic dels nazis es va tacar les mans de sang, on hauria d'estar este monument és al fons del riu, o a la deixalleria municipal.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta