5 de juliol del 2010

Tortosa comença avui les obres al carrer del Vall per millorar el principal accés viari al nucli antic

L'Ajuntament de Tortosa té previst començar aquest dilluns les obres de reurbanització del carrer del Vall, el vial principal d'accés al nucli històric. El projecte, que ha estat adjudicat a la constructora Becsa per un import de 746.111 euros, és un dels més complexos dels que es finançaran amb el pla integral del nucli antic de Tortosa (Pincat). De fet, l'alcalde tortosí, Ferran Bel, ja va explicar fa uns mesos que és una de les obres que més l'espanta, i que n'han retardat l'inici fins que han pogut garantir tècnicament que les obres no afectaran la volta medieval del barranc del Rastre. La reforma inclou la renovació de totes les xarxes de serveis, la construcció de voreres més amples i el soterrament d'una illa de contenidors. Per tant, el carrer del Vall passarà a tenir una estètica molt semblant a la del carrer renovat Bisbe Aznar, del qual serà una continuació.

Des de la setmana passada, els veïns saben que avui ja no podran estacionar en el carrer del Vall ni en el tram conegut com Nou del Vall. A més, la policia local també ha instal·lat una senyalització especial en tota la zona, en què s'indicaran els itineraris alternatius. De fet, l'Ajuntament havia previst l'obra en dues fases: la primera ha de tallar el trànsit des de la plaça del Pont de Pedra fins a la plaça del Portal del Romeu. En canvi, la segona fase ha d'afectar des d'aquest punt, a l'altura de la plaça dels Dolors, fins a la intersecció del carrer del Vall amb el carrer Montcada. Segons l'Ajuntament, el termini d'execució de tota l'obra és de set a vuit mesos, i la previsió és que la reurbanització del carrer del Vall puga estar acabada a principi del 2011. Per tant, serà inevitable que les obres coincideixin de ple amb la Festa del Renaixement, que Tortosa celebrarà del 22 al 25 de juliol.

Publicat a ElPunt.cat i a


* El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 05-07-2010 Pàgina 8

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta