5 de juliol del 2010

Tortosa tindrà una zona d'esbarjo a l'entorn de la torre de Campredó

Els veïns podran construir-hi els seus berenadors en llocs cedits per sorteig.

Campredó tindrà una zona pública d'esbarjo al costat de la torre de Font de Quinto, un dels símbols del poble. L'Ajuntament de Tortosa ja ha adjudicat les obres per a l'adequació de l'entorn natural de la torre a l'empresa Urbaser, la mateixa que ha fet la rehabilitació del parc municipal Teodor González. Les obres tindran un cost de 86.000 euros, i són la primera fase d'un projecte per convertir l'entorn de la torre en una zona d'esbarjo, on els veïns podran obtenir permís per construir berenadors.

L'alcalde pedani de Campredó, Joan Sanahuja, va explicar ahir que l'adequació de l'entorn natural de la torre inclou la construcció d'una sèrie de murs de pedra seca, així com l'habilitació d'una esplanada que podrà funcionar com a pàrquing per a 40 o 50 vehicles. «L'objectiu de les obres és fer una zona d'esbarjo al voltant de la torre de Font de Quinto, un cop restaurada», va afegir-hi. Segons Sanahuja, la construcció dels murs de pedra seca, a més de consolidar uns terrenys que ara tenen diversos desnivells, també servirà per identificar en quins punts es podrien construir uns berenadors per als veïns. «Salvant les distàncies, la nostra idea és fer de la torre de Campredó un lloc semblant al que tenen a l'ermita de Sant Roc de Paüls», va explicar l'alcalde pedani.

Així, Sanahuja va detallar que la torre de Font de Quinto serà una zona pública d'esbarjo, però es farà un sorteig oficial i els veïns de Campredó podran sol·licitar la cessió d'espais per construir-hi taules i bancs, tots amb un disseny comú i d'acord amb Patrimoni. Qualsevol podrà fer-ne ús, però els veïns que tinguen la concessió d'aquests berenadors tindran un lloc reservat amb motiu de diades especials, com ara per Divendres Sant o l'1 de Maig. En una segona fase, també es construiran una zona de barbacoa i uns serveis, que complementaran el futur centre d'interpretació de la torre de Campredó.

En aquesta línia, l'alcalde pedani va avançar que l'Ajuntament tortosí ja ha instal·lat a l'interior els primers plafons explicatius sobre l'origen de la torre i sobre com es vivia al voltant de les torres medievals de Font de Quinto i de la Casa del Prat. A banda, també s'ha col·locat un sistema de protecció per salvaguardar la integritat dels grafits que els soldats republicans van pintar a les parets de la torre durant els dies previs a la batalla de l'Ebre, al juny de l'any 1938. «Esperem que tot aquest conjunt puga esdevenir un atractiu turístic», va concloure Sanahuja.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 04-07-2010 Pàgina 9

1 comentari:

  1. M’agrada com ha quedat, però m’agradaria molt mes amb arbres per fer ombra.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta