30 d’agost del 2010

Cartells de les festes de la Cinta en cartelleres 'il·legals'

Les festes de la Cinta 2010 no s'escapen a l'enganxada irregular de cartells en llocs no autoritzats. Durant els últims dies han aparegut en diferents llocs de la ciutat un seguit de cartells anunciant alguns dels actes del programa oficial de festes, tant els organitzats pel mateix ajuntament com els coorganitzats o bé promoguts per alguna entitat o empresa privada. Segons l'ordenança de civisme, l'enganxada de cartells fora dels llocs no autoritzats hauria de sancionar-se amb multes que oscil·len entre els 50 i els 750 euros. Així, a l'estructura del pont de l'Estat hem pogut veure enganxat -tot i que avui al migdia ja no hi era- un cartell de la Festa de les Penyes Sound Festival 3.0, amb l'actuació del discjòquei Paco Pil. L'acte tindrà lloc el 3 de setembre a la plaça dels Dolors, a partir de les dotze de la nit, i forma part de les activitats per inaugurar les noves instal·lacions de Ràdio Tortosa a l'edifici Montcada 27. Amb tot, segons el programa, l'acte està coordinat per una emissora privada. D'altra banda, en el quadre de comptadors elèctrics del mercat de Tortosa hi ha també cartells oficials de la Cinta 2010, així com dels actes de la Trobada Municipal de la Gent Gran que es farà durant el 8 de setembre al pavelló firal de Remolins.

11 comentaris:

  1. No és la primera vegada ni serà l'última. El govern municipal hauria de fer públiques les sancions derivades d'aquest punt de la ordenança de "civisme" i que diguen clar si s'han automultat en tots els casos que cartells informatius d'actes organitzats per l'ajuntament o pels grups municipals. Si no fan aquest exercici de transparència es tornarà a demostrar que l'odenança només funciona per a uns i no per a altres.

    ResponElimina
  2. Marfanta, quan al póster del pont vell, si tinguéssis el minim de flat periodistic t'adonaries que es tracta d'una brometa, perque només hi ha un cartell adherit al pont, amb cinta aïllant -potser era electricista- i no es tracta d'una acció il.legal. A més no es responsabilitat de l'Ajuntament, sinó d'Imagina ràdio, que és qui produeix l'acte de Paco Pil. Informar no es confondre la gent.

    ResponElimina
  3. A Tortosa lo civisme no existix,nomes cal passejar un rato per la ciutat per donar-te conte.

    ResponElimina
  4. Josep, l'acte està organitzat per l'Ajuntament de Tortosa. Mira-ho el programa. Ho posa molt clarament. A banda, com saps que es tracta d'una brometa? No l'hauràs penjat tu, el cartell?

    ResponElimina
  5. Tinc un dubte existencial, entre tanta ordenança de civisme, ordenança municipal de circulació i no sé que més ja no sé si el que faig és delicte, ono.

    ResponElimina
  6. Bona observacio Josep.
    Segur que no deu ser lo que sembla.

    ResponElimina
  7. Gustau creus, sincerament, que he de perdre el temps en aquestes coses? Ara que, el ressò mediàtic que ha tingut el cartellet, ho justificaria, no creus?
    Ignorant, tens més sentit comú que molt lletrats.

    ResponElimina
  8. Josep, no sé qui ets i per tant no sé a què dedicaries el teu temps lliure. En qualsevol cas, gràcies per llegir La Manfanta i participar amb els teus comentaris.

    ResponElimina
  9. Per cert, no s'ha dit res de que l'Associació de Gais i Lesbianes (no sé si de Tortosa o de les TE) ha vetat el nom de dos penyes. "Maricón l'últim" i "Ke't pica marica". Penyes que ja fa anys que portaven aquest nom i que dubto, que tinguin intenció d’ofendre a aquest col•lectiu.

    Una mesura un poc absurda, considero.
    Realment una persona homosexual coherent i adulta, pot sentir-se ofesa pel nom d'aquestes penyes? Poden queixar-se també els veïns de l'Orleans per cedir el nom de la seva agrupació veïnal a una penya, o la DGT per deformar graciosament el “ceda el paso” en un "ceda el vaso".

    Fins on arribarem en aquest impetu prohibicionista que ens persegueix allà on anem?

    ResponElimina
  10. Em sembla perfecte que no hi hagi cap penya amb aquests noms. Ara, no se si aquesta associació té poder per vetar res, per altra part, suposo que en tot cas ho haurà suggerit.
    Sé perfectament que, com una mostra més d'hipocresia generalitzada, aquestes expressions, encara que no es posin escrites a una samarreta, continuaran dient-se al carrer i/o a la barra ( sobre tot ) de qualsevol bar, però hauràs d'acceptar, Gutijaume, que si alguna cosa son és irrespectuoses, denigrants i despectives cap al col·lectiu d'homonexuals. "Maricón l'ultim" té la ofensiva connotació de que si ets l'ultim és que ets maricón i segon per la pròpia paraula. O no es cert que la immensa majoria de gent quant pronuncia aquesta paraula, li dona una intenció totalment de burla i desprisi? i a més a més, per si no n'hi ha prou, se li afegeix "l'ultim", que és l'únic que es pot ser si un ho és, no?. Tindria algun sentit una frase que digues "heterosexual l'ultim" ?
    Amb tot, el més lamentable és que encara avui dia hi hagi gent ( se suposa que jove ) que tingui la brillant idea de posar aquest nom a una penya. Si algun membre de la penya fos gai, li deuria agradar el nom i formar-hi part?

    ResponElimina
  11. Pos lo d'heterosexual l’últim seria un nom collonut per a una penya de gent homosexual. Hem de saber tenir sentit de l’ humor. Perquè per n’ aquesta mateixa raó moltes frases fetes i expressions populars s’haurien de suprimir, inclús hauríem de suprimir el xistes de Lepe.

    Fas bé en lo de "se suposa", perquè en una de les penyes involucrades la gent ja és més peludeta. A més les camisetes d’aquests penyistes continuen amb el mateix eslògan, llavors realment, quina era la intenció de l’associació, fer-se notar? Cridar l’atenció?

    De totes maneres, decisions com aquestes no crec que ajudin al col•lectiu gai, aquesta en concret ha sigut força impopular.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta