18 d’agost del 2010

L'Ajuntament de Deltebre vol més vianants al centre per enriquir el teixit comercial

L'alcalde rebutja les crítiques de l'oposició, veïns i comerciants a la reurbanització del centre comercial i històric · El projecte té un pressupost d'1,7 milions i disposa d'un ajut europeu.

L'alcalde de Deltebre, Gervasi Aspa (ERC), va contestar ahir a les crítiques de la Federació de Comerç i Turisme de Deltebre (Fecotur) i de l'associació de veïns Delta, que la setmana passada van anunciar que presentaran al·legacions al projecte de renovació i dinamització del centre comercial de la Cava. Aspa va recordar que el projecte va començar a gestar-se fa tres anys, arran del pla de dinamització comercial i del pla de mobilitat de Deltebre.

El projecte té un pressupost d'1,7 milions d'euros, i pretén potenciar l'actual centre comercial de Deltebre i evitar que perdi pes davant d'altres zones emergents del municipi. Segons Aspa, és un projecte “engrescador”, que ha de servir per “potenciar i dinamitzar” el centre comercial i històric del poble. L'actuació transformarà els carrers Major, Mossèn Joan Tosca, part del carrer Barcelona, un tram de l'avinguda Goles de l'Ebre, els carrers Sebastià Juan Arbó, Comerç, Sant Blai i Cervantes, part del carrer Riu Besòs, el passeig de Segura i la plaça del Mercat de la Cava. L'objectiu serà donar prioritat als vianants respecte dels vehicles, tot eliminant les barreres arquitectòniques i situant tot el paviment a un únic nivell. Amb tot, els paviments de colors i textures diferents serviran per delimitar una zona amb 120 aparcaments, la zona de vianants, i una zona de trànsit a velocitat reduïda.

LA XIFRA
250.000 euros
són les contribucions especials que hauran d'assumir els veïns. El projecte té un ajut de 875.000 euros dels fons Feder.

CiU promou la presentació d'al·legacions

Veïns i comerciants s'oposen al fet que l'avinguda Goles de l'Ebre siga un vial de sentit únic, amb voreres més amples i carril bici, i diuen que la reducció del nombre d'aparcaments no afavorirà el comerç. El grup municipal de CiU també ha criticat el projecte, tot acusant l'alcalde d'aprovar-lo sense debat ciutadà ni consens, i en període de festes i vacances. Per això, també ha promogut la presentació d'al·legacions. Per la seua banda, Gervasi Aspa va anunciar l'obertura d'un procés de participació al setembre, i va defensar que la futura zona blava garantirà una major mobilitat de vehicles. A més, també s'habilitaran 1.200 places de pàrquing a la zona de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil i als antics sequers del Sindicat Arrosser.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 18-08-2010 Pàgina 10

Foto: El bloc de Lluís Soler

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta