18 d’agost del 2010

Els Quicos recrearan els viatges del vapor ‘Anita'

El nou espectacle ‘Lo vaporet' aprofita l'oferta del llagut turístic ‘Lo Sirgador'.
Imatge històrica de l'avarada del vapor Anita, l'any 1915.
La foto és de Gerard Vergés i forma part de l'Arxiu Històric Comarcal de les Terres de l'Ebre.
Més de 73 anys després que una riuada l'enfonsés a les aigües del Delta, el vapor Anita tornarà a navegar per l'Ebre gràcies a la màgia del teatre i de la música. Això és el que explica l'espectacle "Lo vaporet", que el grup Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, amb una vintena d'actors i músics, interpretarà els dies 7 i 8 de setembre, com una de les principals novetats de les festes de la Cinta.[Àudio] Artur Gaya avança el nou espectacle Lo Vaporet, que es farà el 7 i 8 de setembre durant les festes de la Cinta de Tortosa. El músic Artur Gaya, de la promotora Túbal, i el regidor de Festes, Jordi Folqué, van presentar ahir "Lo vaporet", que substitueix l'anterior espectacle "Torna el carrilet!" a causa de les obres del pàrquing a la plaça del Carrilet. [Àudio] Artur Gaya comenta els canvis introduïts en l'espectacle Torna el Carrilet per adaptar-lo als viatges del vapor Anita.

Gaya va explicar que ha estat un repte “molt bonic” adaptar l'espectacle clàssic sobre el carrilet, el tren de via estreta que unia Tortosa amb el Delta, als viatges pel riu d'un vaixell de vapor. “De fet, durant uns anys el carrilet i l'Anita van ser contemporanis”, va destacar. En aquest cas, però, "Lo vaporet" aprofitarà el nou llagut turístic Lo Sirgador, que farà trajectes des de les sis de la tarda fins a les dotze de la nit. El lloc de sortida serà l'embarcador del Club de Rem i es farà un recorregut des de la platja de la Xiquina fins al pont del Mil·lenari, per dos euros els adults i un euro el públic infantil. El viatge serà amenitzat per músics i actors. A la mitjanit, la pista del Club de Rem serà l'escenari del cicle Músiques del món, amb Always Drinking i Saintrick.

El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 18-08-2010 Pàgina 10

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta