22 d’agost del 2010

Flix exigeix més seguretat viària en les obres al pantà

L'Ajuntament fa costat als veïns del carrer Molí, que tallen el principal accés al polígon d'Ercros per reclamar una rotonda i la reparació dels habitatges · Adverteixen que faran més mobilitzacions.

Els veïns del carrer Molí van utilitzar divendres al matí tres vehicles per tallar l'accés al polígon d'Ercros i al moll on s'estan fent les obres prèvies a l'extracció de la muntanya de llots tòxics del pantà de Flix. L'objectiu de la protesta, a la qual també va assistir l'alcalde accidental, Pere Muñoz, era exigir la construcció urgent de la rotonda que l'empresa estatal Acuamed va dir que faria a l'entrada del polígon, un cop descartada la cinta mecànica per transportar els residus. Els veïns i el consistori també volen que algun directiu d'Acuamed o de l'empresa que fa els treballs, FCC, visiti Flix abans de final de mes, per fer-se càrrec de les esquerdes i d'altres desperfectes que han aparegut a les cases des que s'està construint el mur que aïllarà els residus al mig del riu.

“Abans de començar les obres hauria calgut preparar l'accés, perquè amb un vial tan estret no poden entrar i sortir tants camions”, va advertir un dels veïns afectats, Mariano Sánchez. Si abans de l'inici de les obres ja hi circulaven uns 130 camions diaris, la xifra s'ha triplicat amb el començament dels treballs al pantà. A més, alguns camioners no frenen quan entren al carrer, tot i que caldria circular a 20 quilòmetres per hora; i quan dos camions es troben de cara n'hi ha un que ha de pujar per força a la vorera, i provoca desperfectes a les façanes. Per això, dijous a la tarda, després de reunir-se amb els veïns, l'Ajuntament va instal·lar unes pilones de seguretat a la vorera, i senyals de trànsit per indicar la zona d'obres, la prioritat de pas, i el límit de velocitat. A més, Muñoz va detallar que també han acordat instal·lar un semàfor per regular millor el pas dels camions.

Avanç d'horari per esquivar la protesta


Molestos perquè Ercros va iniciar l'activitat de la fàbrica a les quatre de la matinada, per evitar l'impacte del tall de carrer sobre la producció. Així van viure ahir els veïns del carrer Molí la primera jornada de protesta, que es repetirà si abans de final de mes no hi ha solucions. “Si això és ara, què passarà quan comencin a circular els camions carregats de fang amb mercuri?”, es preguntava el veí Joan soriano.

Publicat a ElPunt.cat i a
* El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 21-08-2010 Pàgina 11

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta