22 d’agost del 2010

Implicació amb Horta

Una mostra col·lectiva de deu artistes i dos concerts homenatgen el poble un any després de l'incendi · L'exposició es veurà al convent de Sant Salvador fins el 5 de setembre.

La vitalitat cultural d'Horta de Sant Joan, un any després de l'incendi tràgic que va afectar el poble de la Terra Alta, continua tan intacta com els millors paisatges dels Ports. Per celebrar-ho, vuit artistes plàstics i dos fotògrafs reconeguts han acceptat participar en l'exposició col·lectiva Homenatge a Horta de Sant Joan, que es va inaugurar divendres al vespre i que es veurà al convent de Sant Salvador fins el 5 de setembre. En la mostra s'exhibeixen obres originals de Manel Armengol, Xano Armenter, Francesc Arumí, Joan Fontcuberta, Isao, Robert Llimós, Santi Moix, Marcos Palazzi, Perico Pastor i Vicenç Viaplana. Moltes de les obres exposades han estat creades a Horta. I com a mínim, tots els artistes han visitat el poble i els seus paisatges, els mateixos que van captivar Picasso fa 100 anys per inspirar-se. Així ho explica Emma Masferrer, presidenta de l'Associació Artística Camí del Montsagre, activista cultural a Horta des de fa cinc anys i principal impulsora de l'homenatge artístic. “Volem que aquest siga un referent, un lloc en què hi hagi coses de qualitat”, comenta. Masferrer també diu que l'objectiu ha estat que els artistes adquireixin un “vincle emocional amb Horta de Sant Joan”, com el que va tenir Picasso gràcies al seu amic Manel Pallarès, originari del poble.

En aquest sentit, Masferrer destaca les vinyes pintades per Xano Armenter o els retrats de plantes de Manel Armengol, que ja va dedicar a Horta la mostra fotogràfica Les veus de l'aigua. D'altra banda, la pinzellada musical d'aquest homenatge a Horta ha anat a càrrec del guitarrista Max Sunyer, nascut a la Pobla de Massaluca i, per tant, amb arrels en els camps i els paisatges de la Terra Alta. Sunyer, acompanyat per la cantant txeca Lenka Maresova, actuava divendres a la nit al mateix convent de Sant Salvador. El 5 de setembre, en la cloenda la mostra, ho faran el percussionista Àngel Pereira i el pianista Lluís Vidal.


Publicat a ElPunt.cat i a


* El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 21-08-2010 Pàgina 10

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta