23 d’agost del 2010

Lo Golafre de Remolins dedica una geganta a Pepeta La Paisana

El secretari de Joventut del Departament d’Acció Social i Ciutadania, Eugeni Villalbí, va apadrinar dissabte a la tarda als nous gegants i capgrossos de la Colla de Diables i Tambors Lo Golafre, del barri tortosí de Remolins. L’acte de bateig i presentació en societat dels gegants Pepeta La Paisana i Ramon Lo Baber es va fer en el marc d’una trobada gegantera que va reunir a totes les colles de Tortosa i les Terres de l’Ebre, per commemorar el 25è aniversari de l’entitat. Pepeta Subirats i Favà, la Paisana de l’horta de Pimpí, va ser un dels personatges més estimats en el món del curanderisme i la medicina popular.

En els seus vint-i-cinc anys d’història, Lo Golafre ha esdevingut un referent del teixit associatiu i cultural del barri de Remolins, per la seua aposta pels joves -tant autòctons com nouvinguts- com a peça indispensable per desenvolupar la tasca comunitària i cultural de l’entitat. Amb el bateig dels nous gegants i capgrossos, Lo Golafre supera les fronteres de Remolins i es consolida com a entitat dinamitzadora de la realitat cultural i juvenil dels més de 6.000 joves del municipi. Entre els anys 2005 i 2010, la Secretaria de Joventut ha destinat un total de 15.961 euros en ajudes a projectes de l’entitat.

El tema a El Punt:
-25è aniversari de Lo Golafre

Foto: Generalitat de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta