4 d’agost del 2010

La Generalitat i l'Ajuntament impulsen el pla de foment turístic de Tortosa

El projecte de dinamització es diu "Tortosa, ciutat del Renaixement".

El director dels serveis territorials del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa a les Terres de l’Ebre, Josep Felip Monclús, i l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, han presentat aquest dimarts la realització d’un pla de foment turístic a Tortosa. En aquest sentit, el projecte de dinamització “Tortosa, ciutat del Renaixement” pretén millorar el posicionament turístic de la ciutat, a partir de la identificació i implementació dels seus fets diferencials. A més, també busca el desenvolupament d'oportunitats de turisme de qualitat a partir d’una fórmula que tinga en compte la participació ciutadana, la necessitat de crear consciència d’acollida i, sobretot, la implantació d’un producte proper i de qualitat basat en la recreació històrica i rigorosa de la temàtica del Renaixement. El Departament destinarà 540.000 euros a aquest pla, una aportació dividida en tres anualitats per als anys 2010, 2011 i 2012, de 180.000 euros cadascuna. Per la seua banda, l’Ajuntament es compromet a fer una aportació pròpia de 360.000 euros, en tres anualitats de 120.000 euros cadascuna. En total, suposa una inversió de 900.000 euros.

L'objectiu del pla és que el patrimoni històric de Tortosa puga esdevenir una de les principals activitats econòmiques de la ciutat i del territori. En aquest sentit, les actuacions incloses en el pla encaixen amb els criteris inspiradors i línies estratègiques definides en el Pla estratègic del Turisme a Catalunya i en el Pla estratègic de Turisme de Terres de l’Ebre. Paral·lelament, el pla també s’insereix en la línia de millora de la competitivitat turística i sostenibilitat de la zona, que exigeix la cura del medi urbà i natural, l’ampliació i millora de la qualitat dels serveis, i l’adaptació dels recursos turístics a la demanda actual, així com la creació de nous recursos.

El pla “Tortosa, ciutat del Renaixement” s’estructura principalment al voltant de tres eixos: patrimoni cultural, Renaixement, i riu Ebre. El patrimoni cultural de Tortosa va des de Roma a Modernisme, passant per diferents civilitzacions, especialment la musulmana, la jueva i la cristiana. La potència de la ciutat durant les diferents etapes històriques, l’edat antiga, la mitjana, la moderna i la contemporània ha deixat la seua empremta arquitectònica i monumental. Pel que fa al Renaixement, aquesta etapa va ser especialment brillant per a la ciutat i el territori. Tot això fa que s’explorin especialment les possibilitats turístiques d’aquesta etapa de la història, entre els segles XVI i XVII. Finalment, el tercer eix gira al voltant del riu Ebre, que passa per Tortosa com a última gran població abans que desemboqui al mar. El coneixement per part del turista i del propi ciutadà de l’entitat i la importància de l’Ebre fomentarà el respecte i la comprensió de la importància d’aquest curs fluvial, així com d’aspectes de gestió de l’aigua.

Foto: Generalitat de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta