Una barraca de vesc construïda al terme municipal d'Alcanar. Foto: R. Royo a El Punt |
Per fer l'estudi, els investigadors van habilitar nou barraques a Ulldecona i Alcanar, tot capturant una mitjana de 15,5 moixons per nit. Menys d'un 10% dels ocells eren ocells no cinegètics, però en algunes nits el 30% de les captures eren protegides, com també ha remarcat Seo/BirdLife. Aquest percentatge s'ha donat en les condicions preferides pels barraquistes, amb barraques d'olivera, amb l'horari habitual i amb reclam electrònic; mentre que la resta de condicions testades (taronger, xiulet, horari restringit) no són les habituals ni les que els caçadors acceptarien.
SEO/Birdlife acusa els barraquistes d'haver incomplert les condicions pactades amb l'administració per fer l'estudi, que consistien a no caçar durant el període de la prova. “Fins i tot dirigents de l'associació van caçar durant aquest període. No és lògic que el Departament de Medi Ambient continuï tenint tanta consideració amb un col·lectiu que incompleix repetidament normes, regles i acords”, ha lamentat SEO/Birdlife, que creu que el govern està donant “falses esperances” als caçadors. “Donar falses esperances als caçadors de vesc és una irresponsabilitat política que demostra, un cop més, en quina lamentable direcció va la pedagogia que practiquen alguns dirigents en aquest tema”, han afegit els ecologistes.
Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 17-08-2010 Pàgina 7
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.