26 d’agost del 2010

L'Ebre reforça l'aposta pel turisme ornitològic

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ha aprofitat la vint-i-dosena edició de la British Birdwatching Fair, la fira europea més important de turisme ornitològic, per promocionar la marca Terres de l'Ebre com a destinació privilegiada d'aquest tipus de turisme. La fira es va celebrar durant el cap de setmana passat a la població de Rutland, al Regne Unit. De fet, el mercat britànic és actualment el principal emissor, en l'àmbit europeu, de turistes d'observació d'ocells. Així, el Patronat de Turisme ha pogut contactar amb una vintena d'operadors turístics del Regne Unit, ja que l'oferta turística dels espais naturals de l'Ebre s'ha consolidat a la fira britànica com una de les destinacions més atractives per al sector. A més, el perfil de l'observador d'ocells (bird watcher) s'adapta a les necessitats del territori, ja que és un turista amb un alt poder adquisitiu, que busca tranquil·litat i contacte amb la natura, i que prefereix l'allotjament en cases rurals i en petits hotels. De fet, l'observació d'ocells és un dels potencials i principals reclams turístics de l'Ebre. Només al Delta, per exemple, es poden observar més del 60% de les espècies europees mentre fan els processos migratoris. A banda, el Delta, els Ports i la reserva natural de Sebes, a Flix, ofereixen la possibilitat d'observar més de 350 espècies d'ocells en medis naturals diferents però propers.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 26-08-2010 Pàgina 3


Foto: Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona

2 comentaris:

  1. L’ornitologia o estudi dels “pájaros” cada cop ens dona mes arguments per incloure aquesta assignatura com de vital importància per arribar a comprendre aquestes Terres, i sense la qual no podríem arribar a aprofundir en les veritables raons econòmiques que la impulsen.
    Un exemple que il•lustra aquesta , fou que l’altre dia estava buscant per Sant Carles de la Ràpita l’edifici que es corresponia amb el primer geriàtric que l’Onada tenia a primera línia de costa , i per sorpresa meva per compte d’un geriàtric vaig trobar-me amb la promoció de lloguer d’uns apartaments (abans dormitoris del geriàtric) anomenats “Apartamentos Ornitológicos”.
    Per qui no sàpiga de que va el tema puc informar-vos que aquets apartaments es poden llogar per mesos,setmanes , dies i hores... Es veu que es un turisme que busca un contacte íntim amb la “natura” i que potencia les possibilitats turístiques d’aquestes terres,amb el marc incomparable de la costa rapitenca.
    El “gambusí” es un ocell ?

    ResponElimina
  2. Crec que es una bona aposta, una aposta pel segle 21.
    Acabem de tornar de Anglaterra i , tal com dieu, alli es un hobby molt important amb gent amb moltissim interes i coneixements (i sovint amb diners!).
    Vam anar a unes zones humedes propietat del RSPB (ONG principal del tema ocells, amb un milio de socis) i quan vam dir que veniem de la zona del Delta de l'Ebre tots els treballadors ho coneixien i demostraven moltes ganes de venir un dia ...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta