30 d’agost del 2010

Protesta de la CANC davant del xalet del president d'Enresa

Un centenar d’activistes anticementiri nuclear es van concentrar divendres al vespre davant de la residència que el president d’Enresa, José Alejandro Pina, té a l’Hospitalet de l’Infant. Els membres de la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) i del Grup Intercomarcal Veïns d'Ascó han lliurat a Pina un escrit en què se l'acusa d'afavorir la candidatura d'Ascó al magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears, i en què se li recorda que Catalunya ja ha dit "no" al cementiri nuclear.

Amb cassoles, xiulets i pancartes, a les vuit del vespre i durant uns 30 minuts, els activistes van mostrar la seua oposició a l'MTC al cementiri nuclear davant del xalet del responsable de l’empresa pública que gestiona els residus nuclears a Espanya. El manifest de la protesta recordava també el rebuig a l'MTC  que ha expressat per dos cops el Parlament de Catalunya, el govern de la Generalitat per boca del seu president i de les al·legacions de les seues conselleries, les diputacions de Tarragona i Lleida, els 12 consells comarcals (els quatre de les Terres de l’Ebre, i els vuit més propers a Ascó), els 147 ajuntaments (el 80% de les Terres de l’Ebre i el Priorat), més de 200 entitats, més de 500 membres de la comunitat universitària de la URV, gairebé 7.000 al·legacions i més de 10.000 signatures. A més de tres de les quatre cambres de comerç del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, que han dubtat de la seua idoneïtat.

Des del 2006, la CANC ha advertit reiteradament sobre "les veritables intencions del govern espanyol, d’Enresa i de l’AMAC, per acabar imposant el cementiri nuclear en territori català". Segons la CANC, Enresa "sempre ha tractat d’imposar alguna candidatura catalana, simplement per qüestions subjectives dels seus responsables". El mateix José Alejandro Pina, en un acte celebrat a Barcelona el 12 de maig, va manifestar obertament que “la candidatura de Ascó está muy avanzada y preparada, y lo que le deseo, y espero que sea así, es que tenga éxito, porque no habría para mí como presidente, y para mi empresa, mayor alegría que venir a trabajar a Catalunya, donde nos sentimos a gusto...” Davant d'això, els contraris a l'MTC denuncien "l'engany i la manipulació d’Enresa en tot aquest procés de tria de candidats", i també exigeixen que Enresa que acati allò que el poble de Catalunya ha decidit democràticament, que el president José Alejandro Pina rectifiqui públicament les suves paraules de suport a Ascó, i retirin immediatament aquesta candidatura". Igualment, les dues associacions insten la societat catalana i els seus representants polítics a "estar atents i impedir aquesta nova agressió i imposició a Catalunya".

Foto: CANC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta