17 de setembre del 2010

La Plataforma en Defensa de l'Ebre celebra el desè aniversari amb una festa a Tortosa

El 15 de setembre va fer 10 anys de l'assemblea de Tortosa en què es va constituir la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), com a resposta del territori al transvasament de 1.050 hectòmetres cúbics anuals que el govern del PP volia incloure en el seu Plan Hidrológico Nacional (PHN). Com va recordar un dels portaveus, Joan Antoni Panisello, va ser una assemblea molt espontània, que va desbordar totes les previsions de l'antiga Coordinadora Antitransvasaments, tot i que encara tenien uns suports polítics molt minsos. “La PDE va ser l'instrument de la gent per organitzar-se i poder dir el que pensava, fins a esdevenir un moviment social reconegut a nivell mundial”, va assenyalar.

Panisello va presentar els actes de la festa amb què la PDE celebrarà aquest dissabte, 18 de setembre, el seu desè aniversari. Serà a la plaça de l'Ajuntament de Tortosa, a partir de les 19.00 hores, tot i que si plou la festa es podria traslladar al pavelló firal de Remolins. La festa començarà amb una actuació de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, grup que ha posat la música en les manifestacions més importants dels 10 anys de la PDE. Tot seguit, pujarà a l'escenari la nova formació Josep Maria Bonet i els Bandolers del Delta. Finalment, la PDE ha previst l'actuació de Riu en So i Terrer Roig, així com “molta festa, gresca, jota a la plaça” i un servei de barra. “Hi haurà pocs parlaments, que ja parlem prou”, va ironitzar Panisello.


Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Barcelona 15-09-2010 Pàgina 8
El Punt Barcelonès Nord 15-09-2010 Pàgina 8
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 15-09-2010 Pàgina 9
El Punt Penedès 15-09-2010 Pàgina 8

1 comentari:

  1. No menys que felicitar el moviment ebrenc més important del nostre segle.
    Tots els que l'han recolzat, i els que no, tenen un lloc a l'historia de les TE.
    El riu espero que s'ho trobi, i amb ell tots nosaltres.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta