6 de setembre del 2010

El nucli antic guanyarà 446 places de pàrquing el 2012

Les obres als carrers, les zones de vianants i la concentració de serveis compliquen que es pugui trobar aparcament lliure ·
El pàrquing del carrer Montcada ja s'ha començat i el del Rastre s'adjudicarà enguany.

La falta de places d'aparcament és un dels punts febles de la mobilitat a Tortosa, però que s'agreuja especialment en el cas del nucli antic. Les obres en alguns carrers i les noves zones de vianants han complicat una situació que ja era força difícil per la trama urbana, i a causa també de la concentració de serveis com ara la biblioteca, els jutjats, les delegacions de la Generalitat i la Diputació, i l'escola oficial d'idiomes. A curt termini, a l'Ajuntament creuen que és impossible trobar una solució que puga satisfer veïnat, visitants i usuaris del nucli antic. Però el consistori ja ha començat les obres de dos projectes, un dels quals en col·laboració amb la Generalitat, per habilitar-hi un total de 446 places d'aparcament en de dos anys.

El primer dels aparcaments que entrarà en funcionament serà el del nou edifici dels serveis territorials de la Generalitat, que ja s'ha començat a construir al carrer Montcada. Tot i que les obres van a càrrec de la mateixa Generalitat, el pàrquing de l'edifici de les delegacions serà de titularitat municipal, i l'Ajuntament gestionarà 197 places de rotació. El termini de construcció de l'aparcament, que té un pressupost de cinc milions d'euros, és de 18 mesos.

Paral·lelament, l'Ajuntament ja ha aprovat el projecte i el reglament general del pàrquing de la plaça de Mossèn Sol, al barri del Rastre. La previsió del govern de CiU i ERC era la de portar la data d'inici del concurs públic de les obres al ple ordinari d'agost, però el tràmit haurà d'aprovar-se com a molt aviat el 13 de setembre. En aquest cas, el pàrquing subterrani tindrà un total de 249 places. L'estudi de viabilitat del projecte preveu que el cost del pàrquing no hauria d'ultrapassar els 4,2 milions d'euros, tenint en compte que es conservarà un tram de la muralla del Rastre. En aquest sentit, la quantitat és superior a la que havia previst invertir l'Ajuntament quan va presentar el projecte, uns 3,5 milions. Amb tot, són els mateixos 4,2 milions que ja apareixien en el pressupost de la societat municipal de gestió urbanística (Gumtsa) per al 2009. En aquesta mateixa línia, l'estudi de viabilitat també recomana modificar el nombre de places de pàrquing, ja que estableix un màxim de 249 places, mentre que la intenció inicial del govern de Ferran Bel era fer-ne unes 280. Siga com siga, l'estudi sí que manté el màxim de tres plantes que podria tenir el pàrquing del Rastre, la qual cosa ajudaria a solucionar la falta de pàrquing en aquesta zona del nucli històric. En principi, el pàrquing s'adjudicarà en concessió per a un període màxim de 50 anys.

Moltes places de rotació i pocs pàrquings de venda directa

L'estudi de viabilitat del pàrquing de la plaça de Mossèn Sol, al barri del Rastre, assenyala que el 80% de les places haurien de ser de rotació, i que només un 20% haurien de destinar-se a la venda directa. Així, la majoria de les 249 places d'aquest aparcament s'afegirien a les 197 places d'ús lliure del pàrquing subterrani del carrer Montcada, sota l'edifici de les delegacions. En aquest cas, l'Ajuntament –que gestionarà dues de les plantes del pàrquing, ja que l'altra serà per a ús dels serveis territorials de la Generalitat– no ha previst ni la venda ni la cessió d'una part d'aquestes places públiques. Amb tot, l'explotació del pàrquing del carrer Montcada també s'atorgarà en concessió, però per un període de 40 anys.

Menys a la superfície

La construcció dels aparcaments subterranis de la plaça Mossèn Sol i del carrer Montcada, els primers de pagament al nucli antic, contrasta amb l'eliminació de les places de superfície que han significat les obres de la plaça de l'Absis i del carrer Bisbe Aznar –en aquest últim cas, es tractava d'una zona blava–. També hi haurà menys places gratuïtes després de les obres del carrer del Vall i la reurbanit-
zació de l'eixample del Rastre.


Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 05-09-2010 Pàgina 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta