24 de setembre del 2010

El teixit empresarial avala els “avantatges estratègics” de la candidatura d'Ascó

La candidatura d'Ascó al magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears consolida la seua acceptació entre el teixit empresarial. El Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya, Foment del Treball, Pimec, la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (Cepta), Pimec Tarragona i l'Associació i el Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya van emetre ahir un comunicat conjunt, en què manifesten que Ascó és “la millor opció” per instal·lar-hi l'MTC, “si es tenen en consideració adequadament tots els factors”. Les mateixes entitats ja van acompanyar Ascó el 12 de maig a Barcelona, tot afirmant que l'MTC és una oportunitat que Catalunya “no pot ignorar”.

Així, davant de l'ajornament fa una setmana de la decisió sobre l'MTC, i de l'informe que donava una major puntuació a la població valenciana de Zarra, les cinc entitats van reiterar ahir el seu suport a Ascó: “Demanem al govern d'Espanya que, aprofitant la suspensió, revaluï les puntuacions atorgades i es decanti per l'Ajuntament d'Ascó en la seva decisió final”. A més, segons les entitats empresarials, la percepció social de la candidatura d'Ascó ha millorat gràcies a les “explicacions i actes de difusió” que han proliferat. També creuen que s'accepta millor el projecte a les poblacions veïnes, arran de l'oferiment de gestionar els ajuts de manera consorciada amb els municipis del voltant. De fet, consideren que si es disposés de més temps “s'assolirien tots els suports necessaris per garantir l'èxit de la implantació”. Finalment, les entitats signants demanen al govern de l'Estat que revisi les avaluacions per “tractar d'obtenir una qualificació més ajustada i objectiva”, amb “l'absoluta convicció que Ascó presenta avantatges estratègics inqüestionables”.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Barcelona 24-09-2010 Pàgina 11
El Punt Barcelonès Nord 24-09-2010 Pàgina 11
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 24-09-2010 Pàgina 9
El Punt Maresme 24-09-2010 Pàgina 11
El Punt Penedès 24-09-2010 Pàgina 11
El Punt Vallès Occidental 24-09-2010 Pàgina 11

Foto: CGCC a Lamalla.cat

2 comentaris:

  1. teixits empresarials que viuen a molts kilometres d'Ascó i de l'Ebre i que només pensen en les compesacions econòmiques que els poden arribar per a ells,

    la cambra de comerç de reus la primera interessada, perquè? perquè vol que el parc tecnologic associat al cementiri es fique a reus,

    en estes condicions ja es poden fer negocis

    ResponElimina
  2. la merda per als tontos i el pastís per als vius

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta