18 de setembre del 2010

Satisfacció al govern per l'informe que descarta Ascó

El delegat de la Generalitat a l'Ebre afirma que la decisió ha estat gràcies a l'oposició de la gent i de les institucions ·


Salvadó diu que l'MTC és un projecte estigmatitzador.

El delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, va celebrar ahir el contingut de l'informe que descarta la candidatura d'Ascó i que proposa que el magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears s'instal·li “fora de Catalunya”. Aquesta va ser l'única reacció del govern català, a través d'un comunicat que la Delegació del Govern va emetre pocs minuts després de la compareixença de la ministra De la Vega, un cop que la vicepresidenta va confirmar que Zarra era la candidatura favorita per a l'MTC.

Així, si bé en declaracions a Ràdio Ebre (Cadena Ser) havia optat per la prudència, Salvadó va remarcar que la decisió de la comissió interministerial ha estat “gràcies a la posició contrària de la gent i de les institucions del territori, com la Generalitat de Catalunya, la Delegació del Govern i les administracions locals”. Segons el delegat, “Ascó ha perdut molts punts en aquesta cursa i està pràcticament descartat”, una situació molt diferent a la de fa uns mesos. Tot seguit, el delegat va dir que el canvi de parer del Ministeri d'Indústria i del govern estatal, que primer preferien la candidatura d'Ascó, s'ha produït arran de les resolucions del Parlament contra la instal·lació de l'MTC a Catalunya. Però Salvadó també va destacar la “mobilització social, institucional i política” amb què s'ha manifestat l'oposició a rebre l'MTC a Ascó, un rebuig “majoritari” a les Terres de l'Ebre i també a la resta del país. “L'Estat ha vist que no pot construir l'MTC a Ascó en contra de l'opinió del govern de Catalunya i de la gent de les Terres de l'Ebre”, va sentenciar.

Finalment, Salvadó ha recordat que l'MTC era un projecte de caràcter “marginal” i estigmatitzador del territori. A més, va afegir-hi que, si no arriba a Ascó, l'Ebre podrà créixer amb criteris de desenvolupament sostenible.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 18-09-2010 Pàgina 4


Més informació:
-L'MTC s'allunya d'Ascó i es dirigeix al País Valencià
-L'informe tècnic manté Ascó entre els candidats “idonis"
-El moviment social continua pensant que Ascó té molts números

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta