3 de setembre del 2010

Tortosa enllesteix el seu Centre d'Acollida Turística

El conseller Huguet i l'alcalde Ferran Bel han visitat les instal·lacions del CAT aquest divendres.
Foto: Ajuntament de Tortosa.
El nou Centre d'Acollida Turística (CAT) de Tortosa està entrant ja en la seua recta final. Així ho han comprovat avui l'alcalde, Ferran Bel, i el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, en la visita d'obres que han fet a les instal·lacions. A més, el conseller ha aprofitat la trobada per signar amb Bel un conveni pel desenvolupament d'actuacions de promoció turística. Així, Tortosa impulsarà el turisme a través de la posada en valor del seu patrimoni medieval, renaixentista i carlí. Els recursos identificats en el pla giren sobre tres eixos: el patrimoni medieval; Tortosa, ciutat renaixentista; i la petjada del carlisme, a través de la figura de Ramon Cabrera, ja que el Tigre del Maestrat serà aprofitat com a actiu turístic.

Els CAT són un nou concepte d'equipament d'atenció turística que tenen com a finalitat donar a conèixer Catalunya com a territori cultural, patrimonial i històric. Cada CAT estarà dedicat monogràficament a una temàtica. El de Tortosa se centra en les tres cultures: la Catalunya jueva, islàmica i cristiana. Recollirà, particularment, les influències de les tres cultures a Tortosa, a les Terres de l'Ebre i a Catalunya en general. El CAT de Tortosa informarà igualment de l'herència cristiana de Tortosa, del passat islàmic de Lleida o del call jueu de Girona, i d'igual manera els altres CAT donaran informació de la nostra ciutat i de les Terres de l'Ebre vinculades a altres temàtiques culturals.

El CAT de Tortosa s'ha emplaçat en uns terrenys de 1.541 metres quadrats del pla Portal Ciutat Centre, al costant de l'autovia de l'Aldea (C-42). L'espai comptarà amb aparcaments per a cotxes i autobusos, i estarà connectat a la Via Verda del Baix Ebre, que discorrerà en paral·lel al canal de l'Esquerra. El CAT tortosí té una estructura modular semblant als altres 10 que s'han construït simultàniament arreu de Catalunya, amb una planta de 300 metres quadrats que inclou una àrea museïtzada, un punt d'informació, una botiga amb productes del territori i un espai de degustació gastronòmica, per introduir el visitant en els productes autòctons de Tortosa i de les Terres de l'Ebre.

També avui l'alcalde i el conseller han signat un altre conveni sobre el Pla de Foment Turístic de Tortosa, que pretén millorar el posicionament turístic de la ciutat a partir de la identificació i implementació dels seus fets diferencials. El pla està finançat pel Departament d'Innovació i per l'Ajuntament.

1 comentari:

  1. Pos jo no entenc els "CAT" i hagi que faràn les "oficines de turisme de la ciutat"??
    Sobren?ficarem més funcionaris al "cat" ho pagarà l'ajuntament?
    més gasto més funcionaris = a més pressió fiscal als treballadors
    No entenc res.....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta