17 de setembre del 2010

TV3 es torna més ebrenca

Tresserras inaugura la delegació de TV3 i Catalunya Ràdio a l'Ebre · Malestar del govern municipal de Tortosa per haver perdut la seu.

Fa més de 20 anys que Josep Baubí és la veu de Catalunya Ràdio a les Terres de l'Ebre. Però actualment la cadena pública té dos corresponsals més al territori, Sofia Cabanes i Vera Talarn. Per la seua banda, Víctor Sorribes és la cara coneguda de TV3 al territori des de l'octubre del 2002. El govern de CiU va entendre que una manera de recuperar la imatge cremada a l'Ebre –era l'època del transvasament impulsat pel PP– era obrir-hi una corresponsalia de TV3. Gairebé vuit anys després, el tripartit va estrenar ahir la nova delegació de TV3 i de Catalunya Ràdio a les Terres de l'Ebre, que finalment s'ha ubicat en el municipi de Roquetes.

Aconseguir el desplegament de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) havia estat un dels objectius prioritaris del mandat per a la Delegació de la Generalitat a les Terres de l'Ebre. Ja ho va ser durant el primer tripartit, i el delegat Lluís Salvadó no volia acabar la legislatura actual sense la seu territorial de TV3 i Catalunya Ràdio. En els últims anys s'havien avaluat diferents alternatives per ubicar-hi la delegació a Tortosa, com algun espai del recentment rehabilitat Palau Oliver de Boteller, seu dels serveis territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació. També s'havia parlat de posar la delegació en diversos locals de lloguer. Però la seu ebrenca de Televisió de Catalunya ha quedat instal·lada en uns locals del carrer Hierro Labèrnia de Roquetes, en els estudis de l'antic Canal 21, després que la productora de Robert Guinart n'aconseguís el contracte de gestió en concurs públic. La productora és la mateixa que ha treballat per a TV3 durant tots aquests anys, i Guinart ha preferit adequar un local propi abans de pagar-ne un altre de lloguer a Tortosa. De fet, Roquetes i el centre de Tortosa no estan a més de cinc minuts en cotxe.

Però el compromís del govern català era que la delegació de TV3 i Catalunya Ràdio s'instal·laria a Tortosa. Per això la decisió final no ha agradat gens al govern municipal, de CiU i ERC. En aquest sentit, ni l'alcalde tortosí, Ferran Bel, ni cap altre regidor de CiU van assistir ahir a la inauguració. Tampoc hi era cap regidor d'ERC, tot i que el desplegament de TV3 i Catalunya Ràdio és un projecte del seu partit al territori. La invitació va arribar a l'alcaldia dimecres al migdia, però Bel ja tenia clar que no hi aniria. En canvi, sí que ho van fer el portaveu del PSC, Joan Sabaté, i el portaveu d'ICV, Jaume Forcadell, tots dos a l'oposició al consistori.

L'encarregat d'inaugurar la nova seu de TV3 i Catalunya Ràdio a l'Ebre va ser el conseller Joan Manuel Tresserras. També hi eren el president del Parlament, Ernest Benach, i el president de la CCMA, Enric Marín. En canvi, s'hi va trobar a faltar la directora de TV3, Mònica Terribas.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 17-09-2010 Pàgina 44


Foto: Televisió de Catalunya

4 comentaris:

  1. Algú sap com notarem els espectadors de TV3 de les Terres de l'Ebre la inauguració de la nova seu? Hi haurà més desconnexions? s'ampliarà la cobertura de la informació local? Tindrem més presència als informatius de Barcelona? No ho acabo de veure clar.

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Pos molt fàcil…. A Paüls la veureu en 3D ¡!

    ResponElimina
  4. ….i a la Ràpita en 5 !

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta