1 de novembre del 2010

Cinc anys de La Marfanta assolint les 58.600 pàgines vistes a l'octubre

La Marfanta acaba de complir cinc anys. Aquest bloc va sortir per primer cop la vespra de la nit de la Castanyada, com si el nom d'aquest fantasma ebrenc -molt invocat pels delinqüents durant l'època del contraban, i que dóna nom a La Marfanta- volgués afegir-se a la festa de les ànimes. Durant aquests cinc anys, hem compartit i comentat moltes notícies, moltes opinions, tot consolidant aquest bloc com un dels webs de referència al territori, amb un arxiu que ja ha superat els 7.000 articles i els 30.800 comentaris dels lectors. D'altra banda, ja fa mesos que vam superar el milió i mig de pàgines visitades, i durant l'últim mes d'octubre hem assolit més de 58.600 visualitzacions de pàgina, que són unes 8.000 més que durant el mes anterior. El rècord del mes es va produir el 4 d'octubre, amb una punta de 2.937 pàgines vistes. Però el que més ens satisfà, i en això us som totalment sincers, és el fet que aquest bloc ha servit per bastir una veritable comunitat de lectors. A més, Marfanta.com també té ja 290 seguidor a Twitter, 118 fans a la pàgina de Facebook i un perfil en aquesta xarxa social amb 450 amics. De fet, la Marfanta no seria el mateix sense la gent que cada dia us connecteu per llegir i per completar el bloc amb el vostre parer sobre les notícies, les opinions, els comentaris dels altres. Aquest és, precisament, l'esperit dels blocs, i també de les xarxes socials. Per tant, vage la nostra gratitud i el nostre reconeixement més especial per als lectors i lectores que formeu la comunitat de La Marfanta, ja que també vosaltres esteu contribuint a fer més gran la blocosfera de les Terres de l'Ebre.

D'altra banda, recordar-vos que Marfanta.com ha canviat de cara el passat 11 de Setembre. Per fer-ho, hem adaptat la plantilla Simplex Enews a les nostres necessitats. L'objectiu ha estat aplicar un disseny més net i ordenat, per destacar amb criteris periodístics les informacions més rellevants, i que alhora permeti trobar més fàcilment tots els continguts, amb un menú de navegació per seccions i un cercador. A més, una altra de les novetats és la posada en funcionament d'un nou subdomini, bloc.marfanta.com, que permet navegar pel bloc amb una estructura més clàssica, segons l'ordre de publicació dels apunts, que queden dividits en dues columnes amb un petit resum del text. Els vídeos també es poden veure, sense sortir de La Marfanta, en un altre nou subdomini, tv.marfanta.com. La participació dels lectors i lectores continua sent clau per a La Marfanta, i és per això que mantenim la secció Comentaris.

4 comentaris:

  1. Enhorabona !!! El teu bloc s'ha convertit en un referent del territori. Felicitats !!!

    ResponElimina
  2. Qualsevol elogi és insuficient!
    Ànims!
    I bon dinar!

    ResponElimina
  3. Moltes felicitats!!! Enhorabona i gràcies per compartir tant amb tots nosaltres... i a pels 5 següents! :-)

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta