28 de novembre del 2010

CiU remata el PSC a Tortosa i el PP puja aprofitant l'ensorrament d'ERC


CiU ha guanyat de forma aclaparadora a Tortosa, amb 5.387 vots i el 39,89% dels sufragis. Fa quatre anys, la federació nacionalista havia quedat en segona posició, per darrera del PSC, però ara ha guanyat 1.696 vots en relació a les eleccions catalanes del 2006. En aquest sentit, amb 2.549 vots, els socialistes s'ensorren a Tortosa i es queden amb el 18,88%, tot perdent 1.423 vots dels 3.972 que havia aconseguit fa quatre anys. Tot seguit, el PP passa a ser la tercera força més votada a Tortosa, i recupera el pes que havia tingut a la ciutat abans de la polèmica pel transvasament de l'Ebre i el Plan Hidrológico Nacional (PHN). Així, el PP ha obtingut el 99,5% dels vots, gràcies a les 1.289 persones que l'han votat (144 més). ERC perd la tercera posició i es queda amb el 9,35% dels vots i 1.263 sufragis, tot perdent 1.116 vots en relació a les eleccions del 2006. ICV-EUiA, amb el 6,50%, és la cinquena força a Tortosa, amb 878 vots (n'ha perdut 156 en quatre anys).

Tot seguit, ens trobem amb PxC, que a Tortosa ha tingut 681 vots, gairebé el doble que Solidaritat per la Independència (373). També 216 persones han votat Ciutadans, mentre que la novena força és la formació Escons en Blanc (65).  Reagrupament ha tingut 63 vots; els antitaurins del PACMA, 49 vots; Els Verd-Grup Verd Europeu, 45, i la CORI, 26. Finalment, els Pirates de Catalunya han tingut 21 vots, i Falange Española, 20 suports. Podeu consultar la resta de dades electorals de Tortosa clicant aquí.

22 comentaris:

  1. PP, PxC, monuments franquistes, .. mentres a TV3 es veu que CiU s'ha oblidat de portar les estelades a la Majestic avui. Tantes que tenien dies atras. Avui no toca ...
    bona nit.

    ResponElimina
  2. Sense acritud i felicitant als guanyadors però, he pensat el mateix que Brian: que poquetes senyeres ( no ja estelades, no ) al passeig de Gràcia i el Majestic. Ja ho sabem, és Convergència....
    A banda, si per alguna cosa me'n alegro de l'ensopegada d'ERC és per la obsessiva mania de fer-nos creure que el milió i mig de persones que és van manifestar el 10 de Juliol pel dret a decidir, eren tots independentistes. Pos bé, ara, ( parlant de diputats ) 10 d'ells + 4 de SI 14, quan abans ells sols n'eren 21. On estan el milió i mig d'independentistes?
    M'imagino a Carod fregant-se les mans, encara que mai ho reconegui.
    Una gran alegria: Que PXC és quedi a casa.
    Una gran sorpresa: els 4 escons de Laporta. Ara fa 1/2 hora l'entrevistava Cuni a TV3, mentre el periodista li feia la pregunta, ell, mirant no se què ni a qui, reia com un beneit. Això no acabarà bé, al temps.

    ResponElimina
  3. Una altra gran sorpresa, i negativa: els 681 vots al PXC a Tortosa. Alguna cosa passa, a pesar de que tots ens alegrarem del poc ressò d'aquella manifestació d'Anglada.
    " Al loro ", que les municipals estan aquí.

    ResponElimina
  4. On estaven els mosso d'esquadra durant la votació?


    D'aquestes eleccions podem treure moltes conclusions, potser ara encara és massa pronte, demà en parlarem.

    ResponElimina
  5. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. Detecto sentiment de rabia i de enveija amb els vostres comentaris.Ara resulta que no hihavien prou banderes.....perfavor!!!!!
    Es patetic xiquets!!!!!! Però que agust he dormit esta nit.
    Teniu 4 anys per anar malparlant tot lo que vulgeu....però despres de que el Sr Sabate digues que Tortosa esta governada per la dreta mes ransia del Pais,aqui teniu la resposta. Lo que va passar ahir a Tortosa va ser humillant però ells mentres que continuen aixi...en les seves politiques destructives,en los seus insults,en les seves descalificacions..etc...nosaltres els contestarem amb resultat com el de ahir!!!!!!

    AUUUUUUUUUUU.....continueu pensant avore quines pestes mes podeu anar dient...ancara que jo vos animaria a canvia de chip

    ResponElimina
  7. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  8. Jotabe, vols dir que l'aigua no ens la estan foten ja? o el Xerta-Senia no es interconnexió de xarxes beneïda per les esquerres, que el que han fet es canviar de nom als trasvàs, però fer-los.
    I la veritat, pregunta a qualsevol persona a l'atur, que prefereix si vegueria o treballar, i veuras la realitat d'avui en dia.
    La llei de les vegueries era un nyap, que no deia com es financiava, i a més ens volia pendre poder al territori per a donar-li a l'area metropolitana, que sempre havia sigut de les esquerres, fins ahir. Per tant vegueries SI però quant les puguem pagar.
    I medir el catalanisme per les senyeres que portes em sembla patètic.

    ResponElimina
  9. L'esquerra ha sigut desplaçada a Catalunya a l'ostracisme, d'aquí poc sera desplaçada a les municipals i quan Zetaparo avançi les eleccions ho serà de l'Estat.

    Mai 8 anys d'esquerres havíen fet tant de mal al país. La gent ha reaccionat a temps i així hem evitat mals pitjors, ara toca treballar tots junts per intentar arreglar el que altres s'han carregat.

    ResponElimina
  10. jotabe....Animo!!!!!!!! lo caramelet ja el vaig tindre ahir despres de vore com apalisavem a tots els pobles de les nostre terres.Hem huanyat a Roquetes,a Xerta,a aldover....etccc.etc...i tot feudos socialistes.
    Jotabe xato foten una copa de jotabe i relaxat...perque si no vols que t'agafe un atac de rabia i de cels auras d'astar uns dies sense obrir la tele....perque la unica imatge que es veu es la de Artur Mas campio.

    Aqui Tortosa ja no se ni pel disbarats de vots que hem guanyant!!!!....vatros continueu fotenmos merda damunt que natros continuarem celebranu en una botella de "jotabe" a costelles de juanito sabete,nuria ventura,Lluis salvador....etc....etc....!!!!!!

    Campeones,campeones....oeoeoeoeoeoe!!!!!!!!

    A seguir plorant Jotabe.....que es l'unic que sabeu fer,plorar sempre tan si maneu com si no....lo vostre es plorar molt i treballar poc dropos!!!!!

    ResponElimina
  11. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  12. Gutijaume, et veig molt eufòric. Dius que l'esquerra ha sigut desplaçada a l'ostracisme; si entens per esquerra PSC, ERC i ICV, en sumen 48, el PP 18. Llavors, vols dir que el PP no està ENCARA a l'ostracisme?. A no ser que vulguis que et sumi els de C's. Tot això, com és lògic, sense deixar de veure que el tripartit ha perdut 21 diputats ( "casi na" )i el PP ha batut el sostre de Vidal Cuadras ( aquell que presumeix d'espanyolisme ) Però d'aquí a mirar per dalt l'espatlla als demés..... I això que dius que ara toca treballar tots junts, que vols dir, que tens noticies de pactes? ara treballareu amb sobiranistes, aquells que dieu que eren com ERC?

    ResponElimina
  13. Tots junts me refereixo a tots els partits, de pacte dubto que n'hi haigue cap. El PP ara per ara és la tercera força, si això és ostracisme....I quan parlo de dreta, em refereixo també a CiU.

    Aquesta derrota ha sigut un crit a favor dels temes que realment interessen als catalans, a la gent li preocupa el pa no l'independència de Catalunya.

    ResponElimina
  14. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  15. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  16. Sort que no estem en campanya Gutijaume, els de CIU t'ho agrairien enormement, els sumes al sac de la dreta i et quedes tan ample. Suposo que ara et contestaran tots aquells que a quatre dies de les eleccions van sortir en tromba per aquí. Ai, ai.
    De totes maneres, insisteixo: El segon partit està a l'ostracisme i el tercer no, i per a demostra-ho et poses amb els guanyadors. Centrat, que ja comences a tindre estudis, home.

    ResponElimina
  17. Josep Maria, crec que n'has fet massa. Contraposes treball a Vegueria. No si val, fas trampa.
    Ara ja és igual, però home, una mica de rigor. Dius que la llei de vegueries volia prendre poder al territori en benefici de l'àrea metropolitana. Quin és el poder del territori d'ara mateix en quina institució és materialitza o és fa present?
    Quant al comentari de les senyeres, pos el mateix, una mica de rigor. O sigui, si a la celebració d'una aclaparadora victòria com la d'ahir de CIU, al carrer, nomes hi ha un parell de senyeres, això, per a tu, en un partit nacionalista que quant és vol fer solemne algun acte apareix la bandera del país per tot arreu ( sense anar molt lluny com a mínim en un parell d'ocasions Mas ho ha fet amb 9 darrera d'ell ), ho trobes normal, pos molt bé, però no diguis que als que ens estranya som patètics. En qualsevol cas, jo no he dit que aquest fet fes CIU més o menys catalanista, i més d'un dia per l'altre; ho he ressaltat, i no soc l'únic, com un oblit curiós.
    De la mateixa manera m'estranyaria que en una gran celebració del PP a Madrid no n'hi haguessin d'espanyoles.

    ResponElimina
  18. Molt preocupant que un 5% d'electors tortosins voten PxC, pero tenint en compte l'elevat nombre d'immigrants que tenim, potser no és tan dolent. S'ha de veure el costat positiu!

    ResponElimina
  19. Jotabe has eliminat un munt de comentaris a cop calent??El saber perdre és un bonic exemple de democracia i saber aceptar les derrotes!
    No hem titlleseu de Convergent!
    Ho sento no ho sóc!!
    Sigueu constructius penseu que manar tres alhora es dificil!!Però Josep Maria a convergencia sou Dos Convergencia i unió!!
    Felicitats pel canvi!! I xiquets lo canvi Real i els valents!algo estem fent malament a nivell de país!!Les extremes dretes munten en força a Tortosa i les extremes esquerres fan soroll!!!Soroll a GAITA !

    ResponElimina
  20. Esperem que CiU sàpigue agrair a les Terres de l'Ebre el seu suport (ja no mo'n recordem del transvassament..tanta memòria històrica que denamem quan interessa!) i no facin una política tant centralista i atant anti ebrencacom a anteriors "virreinatos" seus. Oco en Plataforma!!!que igual mos donen un susto a les municipals!!

    ResponElimina
  21. Potser ostracisme no era la paraula, no vull dir que ERC sigui un partit minoritari o que ho siguin els verds, però queden debilitats i força.

    Per mi CiU és un partit de dreta catalana nacionalista, o almenys una part de CiU.

    No em fico a caball guanyador però per al PP ha sigut una victòria obtindre els millors resultats de la seva història a Catalunya.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta