24 de novembre del 2010

ERC, CiU i Ciutadans no tanquen la porta al transvasament del Segre

"S'ha d'estudiar una solució general per al país. I si les terres de Lleida han de ser solidàries amb aigua amb alguna regió metropolitana, en justa correspodència hauran de rebre solidaritat en forma d'inversions i recursos". Aquesta és la resposta d'ERC a la pregunta "Cal interconnectar el Segre per garantir aigua en cas de sequera?", que L'Avui i El Punt publicaven aquest dimarts. Durant la sequera a Catalunya l'any 2008, el delegat de la Generalitat i actual candidat d'ERC al Parlament, Lluís Salvadó, va afirmar primer que el tripartit no preveia cap transvasament del Segre; però després el projecte es va confirmar i va anunciar que dimitira si la interconnexió es concretava. El que va passar després és que el transvasament del Segre va quedar desautoritzat pel govern de l'Estat, i que es va optar per una interconnexió d'emergència entre el sistema del CAT i Aigües Ter-Llobregat. Una solució que finalment també va quedar aturada gràcies a la pluja del maig del 2008 i a la pressió social de la Plataforma en Defensa de l'Ebre.

"Avui afortunadament no cal", afirma el PSC, que destaca les inversions fetes en "dessalinitzadores i recuparació d'aqüífers, igual que s'han fet grans inversions per a l'abstiment d'aigua potable i per als regadius". ICV-EUiA també rebutja la portada d'aigua del Segre a Barcelona, tot argumentant que la política gestionada per Medi Ambient des de l'episodi de la sequera "ha donat excel·lents resultats d'estalvi d'aigua d'ús ciutadà i industrial". Segons Iniciativa, "els recursos estan assegurats per al futur, no cal cap transvasament". En canvi, CiU dóna una resposta més ambígua, que no tanca la porta a la interconnexió: "Abans de tot, el Segre ha de garantir l'abastament d'aigua a les terres de Lleida". El PP parla de "recuperar els aquïfers, millorar la regulació de les preses d'aigua existents per fer-ne un ús per eficient i eliminar les fuites de la xarxa de distribució d'aigua". Ciutadans diu que la interconnexió "no es pot descartar", però que abans cal un debat serè sobre la política d'aigua del país. Finalment, tant Solidaritat com Reagrupament diuen que "en cap cas" i "en absolut" cal interconnectar el Segre. El partit de Joan Laporta parla de previsions a mitjà i llarg termini per resoldre "necessitats futures", mentre la candidatura de Joan Carretero afirma que les tècniques de dessalinització i l'estalvi fan innecessària la interconnexió del Segre.

4 comentaris:

  1. El transvasament del Segre és el transvasament de l'Ebre. Que ho fassen mirar ....
    ... mentrestant, a Madrid estan frotant les mans ja que els queda menys per pactar un caudal "politic" per l'Ebre.

    Ja ens ho han dit. Verem samarretes del nus sortint de alguns armaris amb un cert cinisme ...

    ResponElimina
  2. Als del Segre els han venut la moto de que ells són claus per a la salvació de la pàtria catalana (barcelona i gràcies!!!) quan es queda seca i ells han comprat.

    No m'esperava que els de ERC haguessen picat també, semblaven mes vius,

    No dic res mes que es massa tard i anar-se'n a dormir de mal rotllo, no és massa bó

    ResponElimina
  3. Algú d'ERC hauria d'anar a mirar-se el diccionari de llengua catalana i mirar el significat de SOLIDARITAT. Això de Solidaritat no en té res, d'això se'n diu "ESPOLI"!!!! Panda de rucs centralistes catalans q no saben vore q el País és més q Barcelona o València. Si volen, es pot fer un intercanvi, q la indústria de l'automòbil es trega de l'Area Metropolitana de Barcelona i es porte a Ponent i a les Terres de l'Ebre q és on hi ha aigua. a vore si després encara demanen aigua per a Barcelona. Només faltava esta, ara fins i tot los d'ERC.

    ResponElimina
  4. Als de Lleida els han fet creure que venen l'aigua del Segarra-Garrigues a BCN podran prosperar com a territori, una mica com va passar amb el CAT al nostre territori als anys 80.

    La gran experiència del CAT és que allà on se'n va l'aigua, se'n va les inversions i el desenvolupament.

    Als anys 80, els que no volien el minitransvasament eren els insolidaris que no volien que arribessin inversions a les TTEE. Després de 25 any de CAT, quines han estat aquestes inversions?? revestir els canals? los x€/m3 d'aigua transvasada que van a parar als regants?
    Quines inversions mes s'han fet?

    En canvi, l'aigua a TGN a fet possible que la industria augmentés, que el desenvolupament turístic de la costa pugues anar avant. Això són furgonetes de gent de les TTEE que han marxat, dia rere dia, cap on ha anat l'aigua. Joves que han estudiat fora i que s'han quedat perquè allí tenien una oportunitat i aquí no. Pares que han treballat com a burros per pagar unes carreres als seus fills, que quan aquests han acabat d'estudiar, veuen com els seus fills no tornen.

    En definitiva, darrera un transvasament d'aigua i energia, hi ha un transvasament humà que encara ens fa mes pobres.

    L'experiència és la mare de la ciència, però costa de fer entendre a qui això no ho viscut directament i si a sobre et ve el "encantador de serpientes" de turno, dient que et portaran diners a cabassos sense fer res, pos ja ho tens.

    A mi em sap greu per la gent de Lleida que conec i que esta capficada en això perquè, alguns són gent de bona fe, que no se’n adonen que els estat fotent el pel com a xinos. D’altres són ben concients del que hi ha, però ja els va bé perquè esperen sucar, no en benefici del territori, sino en benefici personal.
    En definitiva misèries humanes!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta