24 de novembre del 2010

PSC i ICV avisen que amb CiU tornaran els transvasaments

La número dos socialista, Montserrat Tura, substitueix José Montilla a Tortosa i recorda que Jordi Pujol i Artur Mas es van “vendre el territori” al PP per continuar al poder · El candidat d'ICV, Joan Herrera, reivindica a l'Ebre la política ambiental del tripartit.

Sense José Montilla però amb consignes clares per advertir del retorn de CiU a la Generalitat, el PSC ebrenc va celebrar ahir el seu acte central a Tortosa. Segons els socialistes, les Terres de l'Ebre tornaran a ser un territori “oblidat” en inversions; hi haurà un “retrocés” en les polítiques socials, i es recuperaran els transvasaments. L'exalcalde Joan Sabaté va obrir el míting al pavelló firal de Remolins, davant d'un públic un xic desmotivat per l'absència de Montilla: unes 250 persones. Sabaté va replicar la “recepta tortosina per al canvi” que l'alcalde Ferran Bel havia donat a Artur Mas. Així, va denunciar que el govern de CiU a Tortosa és “profundament autoritari”, i va acusar-lo de practicar el “nepotisme” i d'una “pèssima gestió econòmica”. També va dir que Bel ha permès “malifetes urbanístiques”. El canvi anunciat ara per CiU és, segons Sabaté, “tornar enrere”, als transvasaments i als pactes amb el PP.

També van criticar els vincles entre CiU i el PP el candidat del PSC per Tarragona, Xavier Sabaté, i la candidata del PSC per a l'Ebre, Núria Ventura. Sabaté va afirmar que els socialistes garantiran el cabal ecològic per al riu, i es va preguntar si caldrà tornar a traure “les samarretes amb el nus” –símbol de la lluita contra el transvasament– si Artur Mas guanya les eleccions. Finalment, el cap de llista també va calcular que CiU vol retallar un miler de places de metges, mossos i mestres en el cas de les Terres de l'Ebre, amb la seua política d'aprimament de l'administració catalana.

Per la seua banda, Núria Ventura va lamentar que CiU no haja dit encara “què pensa fer amb la vegueria de l'Ebre i amb el riu”. La candidata va destacar que el tripartit ha invertit més de 700 milions al territori, i que els 48 diputats de CiU “només han servit per votar en contra de la llei de vegueries”. “No ens podem permetre un retorn al passat, als pactes entre CiU i el PP”, va concloure Ventura, just abans de cridar a la participació per “fer possible una remuntada històrica”.

“CiU no va tenir cap problema a vendre's el territori a canvi de mantenir-se al poder”, va argumentar Montserrat Tura, en referència al pacte amb el govern del PP per donar llum verd al transvasament de l'Ebre. Tura també va criticar que CiU “no fes res” per evitar la contaminació del pantà de Flix.

Herrera, amb Forcadell

El candidat d'ICV, Joan Herrera, també va fer ahir campanya a les Terres de l'Ebre. El seu objectiu, fer costat al número dos d'ICV per Tarragona, el regidor tortosí Jaume Forcadell, que segons les últimes enquestes tindria possibilitats d'entrar al Parlament. Herrera va reivindicar el reequilibri territorial i les inversions que el tripartit ha fet a les Terres de l'Ebre. “Però volem més inversió per garantir la viabilitat econòmica, ambiental i industrial del territori”, va dir. Herrera també va defensar les polítiques ambientals i d'aigua del tripartit, ja que han permès enterrar els transvasaments de l'Ebre, netejar el pantà de Flix, i evitar “hipoteques” com el magatzem nuclear.

+Més informació:
-Joan Herrera reivindica "una Catalunya independent energèticament i lliure d'agressions mediambientals"

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 24-11-2010 Pàgina 2

21 comentaris:

  1. Els puc afirma que no em caldrà "tornar a treure la samaretta del nus", perque mai la he guardat.
    Si, amb CiU tornaran, pero es diran "aprofitaments" de l'aigua, o "garantir el dret a l'aigua" etc. Igual que ara tenim els transvasaments que es diuen "canal Xerta/Senia", "canal Segarra/Garrigues" ....
    en fi, el millor opcio (el menys dolent) per a les TTE es que ningu tregui majoria i que els partits hagin de pactar i a vore si fan complir aquests promesos que ens fan.

    ResponElimina
  2. Només 250 persones?
    Ai, ai, ai que més d'un ja ha d'estar pensant en buscar-se feina per després de les eleccions.
    La Tura suposo que va venir per fer campanya per ser la substituta del Montilla, però, tot i que a mi m'agrada, i es dels pocs politics del tripartit que es salven, dubto que tingui possibilitat successoria ja que el sector no catalanista del PSC, amb el Corbacho al davant no la deixaran, una llastima perque realment té molt més nivell que els Montilles, Corbachos, Icetes, Zaragozes, i fins i tot Chacons.

    ResponElimina
  3. Puc comprendre que a pesar de que ja es donava per feta la absència del senyor Montilla al míting de Tortosa, hagi ocasionat entre els seus militants i simpatitzants un cert desencís i desencoratjament.
    Per pròpia experiència puc confessar-vos que hi ha gent de Barcelona que els hi fa front tot el que estigui mes lluny de 100 Km, i es clar, Tortosa esta uns quants kilòmetres mes de Barcelona, i també hi ha gent que tant els hi fa 200 que 400...
    Dic això per als que encara es creuen que fou el dictamen de la Junta Electoral Central la responsable de la absència del principal líder del PSC (que no del mes valuós).
    Podeu estar contents del canvi , dons la Tura sap brodar les coses quan convé, i a sobre es dels que no li fa front la distancia, dons ella si que coneix Catalunya.
    Per acabar nomes voldria confessar-vos a tota la família socialista que vareu presenciar l’acte, la meva frustració per no haver-hi pogut anar, mes que fos al parlament del senyor Sabaté que de ben segur s’haurà trobat com peix a l’aigua fent un míting dintre la seva obra emblemàtica i que encara fa poc que varem pagar tots els tortosins.
    Un reconeixement a tots el demòcrates, i que guanyi el millor..!!

    ResponElimina
  4. "Tonterias las justas" Mc Calan, estas insinuant que encara que no hagués estat pel mig el tema del debat, Montilla no hagués vingut?
    Al míting de Convergència no cal que ens diguis si hi vas poder anar, ja et vaig veure.

    Josep Maria, ves en compte no us toque pactar amb pitjors "no catalanistes " que els que anomenes ( a banda d'en Duran clar, que esteu amb pacte permanent ). Em refereixo al PP de la catalanista Sanchez Camacho i la seva peixera: Intereconomia.

    ResponElimina
  5. Brian estic amb tu, lo millor és que ningú tingui majoria absoluta.
    Les majòries absolutes, sigguen d'uns o d'uns altres, s'acaben convertint en governs prepotents i en tenim exemple en Gonzalez, Aznar, Pujol, Camps etc...

    Per cert la Tura és de lo millor que tenen al PSC, juntametn amb el Castells, lléstima que "l'aparell de partit" no els done mes marge de maniobra perquè un altre gall els cantaria als socialistes.

    Però bueno, ells sabran lo que fan

    ResponElimina
  6. Cucafera, pos si han de pactar, pactaran i punt.

    Si ho van fer amb el prepotent d'Aznar, perquè no ara?

    Aquest cop Mas no ha anat al notari, i segur que no va ser pels honoraris

    ResponElimina
  7. Cucafera, no ho insinuo, però segueixes fotudet de la vista, pos precisament al de Convergència tampoc hi vaig anar…

    ResponElimina
  8. En una cosa suposo que tothom hi pot coincidir, respecte al PSC. Mentre aquest partit tingui uns lligams amb el PSOE mai deixarà de rebre critiques per això per part de bona part del nacionalisme català. Si aquest nacionalisme pacta -una altra forma de lligar-se- amb el mateix PSOE o inclús amb el PP, llavors no passa res, peix al cove o "és pel bé del país". La passada legislatura per una part, tot i l'estatut ( cal recordar que CIU no ho va fer en 23 anys ? )al final, resulta que els socialistes catalans, per als nacionalistes espanyols tenen la catalogació de tant nacionalistes com ERC ( tripartit ) i aquí, per part dels nacionalistes nostres, encara son sucursalistes. De bojos. Sigui com sigui i a banda del perfil que convingui a cadascú destacar del PSC, aquest, es un partit on evidentment es poden trobar diferents sensibilitats. Peró sabeu què? que a CIU pot passar perfectament tres quarts del mateix ( o és que no ens recordem de Primitivo Forastero? )O no coneixem tothom gent que a les catalanes vota CIU i a les espanyoles PP ?.
    Però bé, això no deixa de ser una opinió molt personal. El que és poc opinable, Susanna, és que, de cara a mantindre una posició de partit de govern o gran, és què en la mesura que el PSC es decante de manera absoluta cap a una de les seves animes, perd l'altra. Per tant això què "otro gallo cantaria" és probable que acabes traduint-se en un trencament i de moment crec que ja en tenim suficients de partits a casa nostra, i més si han de créixer per la banda de l'espanyolisme.
    Ho tinc claríssim, amb un PSOE català, un PP i C's més moderats i un 70 % de participació, ja hem begut oli; s'acabat CIU, Esquerra i tot el que vulgueu.

    ResponElimina
  9. En totes les formacions politiques hi ha algun personatge singular. Tu mateix parlaves de Primitivo Forastero, que parlant de “gallos cantarines” va decretar , i anunciar en “bando i trompeta” la mort del gall pels carrers numerats de Camarles que un conveí va denunciar perquè no el deixava dormir.
    Cucafera; tu segueix intentant-ho que a la llarga alguna cosa queda..

    ResponElimina
  10. Veig que t'agrada't aixo de CIU a casa i PP a Espanya....
    Tu no ho intentes, no. Lo teu és amor a l'art.

    ResponElimina
  11. Del que coincideixo amb Cucafera és que a finals dels 70 l'entrada a la direcció socialista de membres del PSOE va assenyalar la mort d'un partit socialista català.
    El desterrament del seu president, Joan Raventós, a París, doncs una "patada" als catalanistes del PdSdC, per si en quedava algún.
    Ara els deixen revifar per allò del vot català.
    No parlem del cas de Tortosa,
    "Me rio de Janeiro"
    Correm lo "tupid" vel!

    ResponElimina
  12. Cucafera, i el PP de Tortosa a les municipals a qui va votar?
    No vull entrar en cap guerra de xifres, però sé que ahir, al recinte firal es van posar 350 cadires i estava pràcticament ple.
    I ho sé perquè li vaig sentir dir a la responsable de campanya.

    ResponElimina
  13. Sapo roig, si et refereixes als "naturals" electors del PP, evidentment a CIU, per aixo, aquests estan en deute i no poden votar a favor de la retirada del monument franquista. Amb lo qual, pensen que no retornaran a la casa del pare i, amb això i l'espenteta per la falta de lideratge del PP tortosí, els poden retindre i "fidelitzar" fins les properes eleccions.

    ResponElimina
  14. Que CIU te molt de vot del PP és evident, però a mi em sembla que el PP de Tortosa mai tornarà a ser lo que va ser (per sort!!!!),

    Les "families" que controlaven el vot del PP, o estan a CIU o han emigrat de Tortosa o estan desarticulades electoralment, per lo que el PP a Tortosa, serà com el PP a qualsevol altra ciutat tipus la nostra.

    Quan el PP tenia els vots que tenia, era perquè les persones que estaven a les llistes pasaven "llista" entre els seus a l'hora de votar.
    Ara me sembla que no hi ha estos "capos" que arrossegaven i contaven favors i vots.

    Cucafera quan parlava de "l'aparell de partit" no donava marge de maniobra a la Tura, no em referia a temes nacionalistes, em referia a la manera de treballar i fer. En el tema nacional crec que mai han enganyat a ningú, tenen les limitacions qu tenen i punt.

    Vist des de fora i segons la meva opinió, l'aparell de partit marca massa i no deixa que gent que és molt vàlida prospere, o posicionaments mes innovadors vaiguen avant.
    És lo que tenen els partits controladors, no deixen fluir l'espontaneitat dels seus membres, i això els treu motl del valor afegit que podrien aportar aquesta gent.

    ResponElimina
  15. Susanna és cert, els partits son unes maquinaries molt complicades i difícils de gestionar, però quan hi han alternatives més o menys importants, els resultats tampoc és que siguin massa exemplaritzants.
    Podem parlar d'Esquerra i els seu "assemblearisme", per exemple, però què al cap de la correguda també han tingut les seves picabaralles i tallada d'ales. I, ho sento però, que jo recordi, al moviment que tu pertanys ( plataforma en defensa de l'Ebre ) també va tindre sus "más y sus menos" i sembla que tot va acabar no caben-t'hi tothom, més enllà de bones intencions.
    Total, allí on hi ha gent, soroll, i si no hi ha una mà dura ( aparell, secretari organització ) que ho talle de soca rel, encara pitjor.

    ResponElimina
  16. No se CIU farà transvasament "Susana" pero ho tinc clarissim que vos heu callat durant 8 anys,lo riu se va salvar perque va ploure pq la canalització de Tarragona a Barcelona ,pel costat de la autopista ja esta feta!
    Lo canal Xerta-Senia també està acabat ,les enormes basses també!
    No siguem demàgogs ni polititzem una entitat "la plataforma"!!
    AHH estes obres suposo que també estan d'acord los verds no?
    Tots són iguals jo suposo que no anirè a votar, Lo riu es vida no als transvasaments!!

    ResponElimina
  17. Han estat callats els que han volgut callar, però trobo que la PDE sempre ha donat el mateix missatge.
    Mirant les noticies velles, trobarem que la PDE no accepta el X/S com s'esta fent (amb denuncies sobre les basses), ni el canal que portarà el Segre a BCN. Tampoc va callar-se al 2008 a la mani de Amposta. La PDE ha dit mil i una vegades que Catalunya havia de defensar el cabal ambiental aprovat pel Parlament, davant de les presions des de Madrid i CHE. Han passat els anys, i potser uns no han fet les deures, pero crec que la PDE si que ha fet el que ha pogut.

    Ara venen les eleccions, i cada u ha de votar el que li ha convençut ...

    ResponElimina
  18. Tu mateix,Joan, comprova-ho
    La Vanguardia 2002-2010, 218 noticies

    Hemeroteca Vilaweb
    Cerca de notícies
    1.12.2002
    1.12.2010
    2120 resultats

    Canal Twitter Pde
    en els darrers 2 anys
    403 Tweets

    Bloc de la Plataforma
    444 entrades, en els darrers 2 anys.

    entrades de la 4 a la 448

    ResponElimina
  19. Joan t'hauràs de netejar les orelles perquè trobo que callats en 8 anys no s'hi ha estat la PDE.

    S'ha denunciat el X-S i el Segarra-Garrigues infinitat de vegades, el CAT, els pous de vinallop etc... i s'ha reclamat tenir un cabal ambiental per al tram baix que evite trasvasametns. S'han fet manifestacions, actes públics, assemblees etc... Han hagut pancartes penjades al pont del parque, a les escoles de ferreries etc...

    El problema el deus teneir en que en el "dominical" que tu llegeixes no surten aquestes noticies. A la Hola i a la revista del IKEA tampoc.
    Són coses que passen!!!!

    En aquest mateix blog si que se n'ha parlat des del seu orige, lléstima que l'haguesseu conegut ara només pel periode electoral. Però tranquil que mes val tard que mai.

    ResponElimina
  20. Si fiques al buscador xerta-senia es redueix 8 noticies,però de números jo no sóc!Però son iguals socialistes,verds que convergents perque la decisió de fer canals a preus inausimibles pels pagesos,també ho ha fet CIU??Perque si es aixi,suposo que he estat distret en l'Ikea jaja anim susanna que vagi tot bé!
    Perque els transvasament han estat iniciats per Psc i ICV
    No se és temps de política suposo que demà Votare en Blanc

    ResponElimina
  21. Les noticies i els fets son els que son. Tens rao, Joan, en que tots els partits han tingut alguna part de la culpa del que li passa al riu, pero trobo que la PDE ha estat al peu del canon sigui el color del govern com sigui.
    En fi, crec que a estes altures, tots sabem com han anat les ultimes decades en relacio a l'aigua, tots podem evaluar com està al pati, i votar a qui ens sembla la millor opcio si pensem en clau riu i territori .... que guanyi el millor!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta