19 de març del 2008

Salvadó assegura que el govern no preveu cap transvasament de l'Ebre ni del Segre

El delegat de la Generalitat lamenta les «especulacions» però el conseller Nadal deixa la porta oberta a mesures puntuals

El delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, va trencar ahir el silenci del govern al territori, i va assegurar que l'executiu català no té previst fer «cap actuació» que comporti un transvasament a l'àrea metropolitana de Barcelona. Segons Salvadó, la Generalitat no ha fet «ni cap encàrrec ni cap estudi» sobre possibles captacions de l'Ebre o del riu Segre. En aquest sentit, va atribuir les últimes notícies sobre la preparació de la interconnexió de xarxes a les «especulacions» dels grups de l'oposició, tot i que va admetre que la Generalitat ha d'estudiar «totes les alternatives» per afrontar la sequera. De fet, el conseller Joaquim Nadal no va descartar ahir l'opció de captar aigua del Segre com a «mesura d'emergència» si s'agreuja la situació actual.

Salvadó va intentar ahir donar un missatge de tranquil·litat a les Terres de l'Ebre, després de les últimes notícies sobre diferents mesures, encara en fase d'estudi, per fer arribar l'aigua a Barcelona. El delegat de la Generalitat va garantir que des del govern català no s'ha fet «cap actuació» que puga comportar nous transvasaments de l'Ebre, i que l'executiu tampoc ha fet «ni cap estudi ni cap encàrrec» sobre una possible captació d'aigua des del Segre, el seu principal afluent. «Només són especulacions que fan els grups de l'oposició, i que no es corresponen amb la realitat», va assenyalar Salvadó, que va admetre que la Generalitat es troba davant d'una situació «complicada».
Per tant, el delegat a les Terres de l'Ebre va reconèixer que el govern català està estudiant les «diferents alternatives» perquè «les àrees necessitades» del país puguin abastir-se d'aigua en cas d'emergència. Segons Salvadó, l'objectiu a mitjà termini és que, un cop superada la situació de sequera actual, Catalunya tinga les noves plantes dessalinitzadores en funcionament, per evitar que un nou cicle de falta de pluges puga provocar els mateixos problemes. «Però enguany s'han de buscar les solucions provisionals a la situació d'emergència», va dir. A més, el delegat va remarcar que la Generalitat «en cap cas» ha manifestat que portar l'aigua des de França, a través d'un transvasament del Roine, puga ser una de les alternatives, com ha tornat a reclamar CiU insistentment en les últimes hores.

MÉS SOLIDARITAT
També va descartar el transvasament del Roine, ahir, el director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Manel Hernàndez va dir ahir a Girona que el govern català haurà de mantenir-se «ferm» fins que millori la situació de sequera extrema. Segons Hernández, cal millorar l'eficiència de les xarxes hidràuliques per estalviar aigua, però també va indicar que cal apostar per la dessalinització d'aigua marina i per compartir l'aigua de les conques internes i de l'Ebre. «Som un sol país i hem de poder parlar d'aigua sense por, sense activar la confrontació», va dir Hernàndez, després de reclamar «solidaritat» als regants de l'Ebre amb els cinc milions d'habitants de l'àrea de Barcelona. De la mateixa manera, el director de l'ACA va llançar un missatge semblant als regants de la zona del riu Ter.

El Punt (19-Març-2008)

9 comentaris:

  1. Li roben lo bombo a Manolo el del Bombo

    La selecció estatal és a no se aon per començar la seva singladura per a classificar-se pel Mundial . Entre los aficionats que s'han desplaçat fins a no se aon, a banda de molts creients, hi figura Manolo el del Bombo, un conegut afeccionat que anima els partits de la selecció. Doncs bé, el combinat de Luis Aragonés ha estat ben a punt de quedar-se sense l'alè del conegut Manolo ja que un individu li ha robat el bombo. La ràpida intervenció de la policia ha permès avortar l'acció del lladre que fugia amb l'instrument musical.

    En Manolo es troba a no se aon i s'estava preparant per animar el combinat estatal. Quan l'afeccionat estava manipulant el seu instrument per treure'l d'un autobús, un individu d'uns 30 anys li ha pres lo bombo i ha fugit corrents. La ràpida intervenció del conductor de l'autobús i de la policia han permès que en Manolo recuperés el seu estimat bombo.

    "No és pels diners. Però si l'hagués perdut m'hagués sabut molt greu ja que aquest objecte té un gran valor sentimental per a mi" ha dit el conegut afeccionat. Tot i això, en Manolo, ha volgut destacar que ha estat "molt ben rebut" per l'afició .

    ResponElimina
  2. Solidaritat? Ja ens la coneixem la solidaritat unidireccional de l'administració estatal, autonòmica i provincial. Alguns volen que ens manifestem de nou. Si és dóna el cas així serà però per a defensar la vegueria (paradeta a Barcelona), el RIU i la nostra terra catalana! i en cap cas per fer tornar a CiU a la Generalitat. Ho faren en orgull, sense sentir-nos culpables de "xorrades solidaries de duro" com les del jefe de l'ACA que perd aiguës per Barcelona a milions de litres.

    ResponElimina
  3. Som un sol país i hem de poder parlar d'aigua sense por, sense activar la confrontació», va dir Hernàndez, després de reclamar «solidaritat» als regants de l'Ebre amb els cinc milions d'habitants de l'àrea de Barcelona.

    Nois que aqui falta de tot ,i no lliguem los gossos amb llonganisses , parleu de Solidaritat i no tenim res de res , sols mos queda agafar lo cotxe i passar lo Coll de Balaguer i comencem a veure miracles.

    ResponElimina
  4. Alguns no volen ciu a la Generalitat, cosa que és respectable, però no entenen que és el grup parlamentari més nombrós al parlament, i ens menyspreen profundament. Els deu fer ràbia que no haguem desaparegut encara.
    Per altra banda, gaire anys més de govern tripartit, i ens quedarem sense els bens bàsics i us fotran un transvassament més bèstia que el del PP, temps al temps.
    El Nadal ho té molt clar, i així ho farà, i ara també em ve a la memòria aquell tal Borrel.
    Aquesta vegada us manifestareu en contra del govern? Seria el més lògic i coherent. O potser és que us mouen només interessos polítics i no voleu "molestar" al govern tripartit?
    Si us plau, que algú em contesti.

    ResponElimina
  5. Xeic que ja t'han dit que ens manifestarem si cal! però no per a defensar la poltrona dels "Convenients". Només una coseta, a lo millor ens agafa temoreta per si els polítics de torn tornen a (auto)caure escales abaix, o a autopintar-se el xalet en amaneces de mort, etc

    ResponElimina
  6. Kanopus-007

    Potser has seguit sempre el corrent; potser per això ara et sents com un objecte més del mobiliari urbà. Potser, potser, potser... sempre repeteixes el mateix dubte. Vols parlar? Doncs parla! Parla només si tens res a dir, encara que ningú no t'escolti en aquest món autista.

    Hi ha dies en que tot allò que t'envolta ha de desaparèixer
    per tal que hi puguis veure allò realment important...,preocupet pel Cardoner, que aqui baix, ja cap de dol i ningú et contestarà.

    Potser la reacció de dol és la que millor reflecteix aquesta situació. El dol és un sentiment normal que l'ésser humà experimenta davant la pèrdua de alló que estima i sol aparèixer en el mateix instant de la pèrdua. En el dol normal experimentem sentiments comuns a les depressions: tristesa, abatiment, alteracions de la son,.. però també d'altres com sensació d'injustícia, ràbia, certa sensació de culpa.

    Pensa que tú ets dels cinc millions d´habitants afortunats de viure a l'àrea de Barcelona.

    Punxa la manguera del Segre que passara per devant de teva casa i tindras aigua...........

    ResponElimina
  7. Politics, foteu fastics!
    I politics de carajillo sou l'empastre més anganxos!
    Ho sento pel bloc, que de vegades, cada vegada menos, hi ha alguna cosa animada o interesant.
    Se nota que van apendre a escriure abans de llegir!

    ResponElimina
  8. “Coses animades e interessants”

    Te semblen poc totes les coses animades e interessants que tenim i ningú diu ni piu , set veu lo plumero noi, fa uns anys tot era soroll i ara temps de silencis…………….
    Allò que era la defensa del riu?, ó un canvi de Govern camuflat?
    No dubto , que molts i moltes , la majoria diria jo, defensaven lo riu , per uns pocs lo que volien era guanyar cadires per sentarse.

    Si no pots dormir per la nit , t´explico un cuento! ufs, és molt complicat això de la infidelitat.....

    ResponElimina
  9. Ho veieu... ja hi tornem a ser. Que si ets un convergent, que si tú ets socialista, que els d'abans això, que si aquestos allò altre...

    Aquí fotent-nos d'uns als altres i els de Barcelona aigua cap allà.

    Aneu fent...i fins d'aquí a 4 anys.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta