23 de novembre del 2010

ICV 'mareja' els pagesos i les iniciatives de l'Ebre 'per 4 mussols i 2 hàmsters'

El debat electoral de diumenge a la nit a TV3 ha estat força comentat a través de la xarxa social de Twitter. Hi podeu recuperar molts dels comentaris, per exemple, amb l'etiqueta #e10. Un dels missatges més curiosos que hem pogut llegir en les últimes hores ha estat un comentari del tortosí Iban Rabasa, president de la Unió de Joves, la branca juvenil d'UDC. En concret, Rabasa s'adreça al candidat d'ICV-EUiA, Joan Herrera, tot instant-lo a no parlar en nom de les Terres de l'Ebre. Perquè, segons afirma Rabasa, l'únic que fa ICV és "marejar" els pagesos, els ciutadans i les iniciatives de l'Ebre per [protegir] "quatre mussols i 2 hàmsters". En un altre comentari, Rabasa també acusa Herrera d'estar "a punt de proposar" que la gent vagi amb carros de cavalls i vestits amb túniques, com alguns dels personatges de la sèrie 'Lost'.

31 comentaris:

  1. Què ha de dir? Si fos una persona sense significació política però, sent algú relacionat activament amb un partit és evident que la seva opinió ha de passar pel filtre partidista. No és neutra, ni de bon tros.

    ResponElimina
  2. Amb els milers de twitts que s'han emès, només li ha cridat l'atenció al responsable d'aquest mitjà un d'un integrant de CiU. Curiós.
    Aquest twitt és una manera graciosa i, sense mala fe, de criticar el govern d'ICV.
    Per una altra banda, què dir d'ICV? Ens ha impedit crèixer als pobles de les Terres de l'Ebre. Tot prioritzant la fauna i flora (no dic que no s'hagi de protegir) davant de les persones. Hem tingut paralitzades carreteres i infrastructures claus per al territori per culpa de la gent d'ICV. Entre un gran etcètera.

    ResponElimina
  3. No sóc votant d'ICV. De fet no sóc votant de ningú fix. Però, ICV ha impedit què? Que s'ha prioritzat què per sobre de què? Que s'han paralitzat les carreteres? Ostres tu, és que la memòria només la tenim a curt termini? O és que només veiem els errors dels que són d'un color polític diferent del nostre?

    ResponElimina
  4. Tampoc soc qui ha de sortir per defensara ICV, pero els de CiU han de fer MOLTA feina per a que ens oblidem de que fa 8 anys estaven a punt de vendre l'Ebre per un grapaat de vots.

    Iban, d'amic a amic, no hi ha hamsters salvatges a les TTE ...

    ResponElimina
  5. I això és notícia? Si us plau, és evident que ICV ha fet i, si torna governar, farà pot el possible per enfosar la pagesia d'aquest país.
    Quan han vist un auliver estos? Jo no els veig plegant borrasses.

    Bé Iban, no dixis que facin callar lo que molts pensem!

    ResponElimina
  6. No em sorprén que es critiqui per defecte a la gent de CIU, sempre és el mateix i ja ni m'indigno, fa gràcia i tot, sempre el mateix argument. El que sí em sorprén és que es critiqui a una persona que parla per defensar unes terres que l'han vist crèixer en contra dels que es fan dir ecologistes i que la majoria són tots de ciutat, o sigui, que saben ells del que és millor per unes terres que no coneixen?

    ResponElimina
  7. A més a més, què té a veure que estigui relacionat activament amb un partit: des de quan ser un ciutadà demòcrata i actiu invalida per emetre opinions que, inisisteixo, són objectivament comprovables??

    Brian, si us plau, encara anem en estes... CiU vendre l'Ebre? Qui ha fet la interconexió de xarxes encoberta? Qui volia drenar los pous de la zona de Tarragona i fer el transvassament encobert del Segre? Nova política de l'aigua?

    Amb franquesa, penso que ja n'hi ha prou que los del tripartit i ICV en especial, tractin les Terres de l'Ebre com lo far west de Catalunya.

    Què han fet des del tripartit (ERC+PSOE+ICV) per reindustrialitzar la nostra terra?

    Com podem aspirar a tenir vegueria propia si només representem l'11% del PIB de la província de Tarragona? Com ho pagarem?

    No ho sé, penso que si seguim així, molts dels jovens haurem d'acabar emigrant.

    Per cert, dit això, estic molt contenta que hi hagi gent ebrenca que defense la nostra veu a Barcelona! Això anava per tu Iban! Bona feina a Unió de Joves!

    ResponElimina
  8. Iban, tens tota la raó del món... Ja sabem tots que aquests d'ICV molta ecologia i molta natura, però m'agradaria veure com el sr. Herrera va de punta a punta del país en bicicleta per evitar contaminar. Els hi costa poc parlar, però a l'hora de la veritat res de res, mai han aportat cap sol·lució (i dubto que mai ho facin). Lamentablement, la pagesia viu moments molt durs (com sempre), encara que crec que té sol·lució, però una sol·lució que no vindrà de la mà d'un grapat de pihippies, sinó que aquells que treballaran (i treballen) per tirar endavant el país és CiU.

    ResponElimina
  9. Fèlix, que jo no he criticat ni he jutjat a Rabasa per lo que ha escrit, només m'he limitat a reflectir-ho perquè m'havia semblat un comentari curiós, per no dir graciós, amb sentit de l'humor. Torna't a llegir l'apunt, si de cas. No cal que estigueu tant a la defensiva, home.

    ResponElimina
  10. Aquest comentari, a lúnic que deixa ben "arretratat" és a l'Iban.
    Segur que entre la seva cleca, aplaudeixen i li fan l'ola per tan brillant comentari.

    En fi, és lo que tenim.
    En "l'amor i en la guerra tot esta permés" fins i tot comentaris inteligents com aquest.

    Félix no sigueu ilusos per favor!!!!!!, les obres no les paren los ecologistes, les paren los que han de ficar els calers que prioritzen ficar-los a altres llocs.
    A mes com menys calers arriben, es poden innaugurar mes cops les coses, com per exemple les multiples innauguracions dels n0 km de l'autovia Tortosa-Aldea on Pujol ens feia el favor de venir cada 2-3 km a fer la tallada de cinta corresponent, casualment coincidint en periodes electorals.



    Rosa Maria, pos mira que Mas te un angle de plegador d'aulives que espanta i el fill Pujol i Puig segur que se'ls dona molt bé ascarrar.

    ResponElimina
  11. A cada cosa el seu nom. ICV amb l'intent de transvasament la va cagar -amb perdó-. Però, tampoc oblidem on ha estat cadascú en cada moment. I CiU no se salva de ser incoherent i de defensar els interessos de partit enfront dels del territori. Ara és molt fàcil dir que els ecologistes són dolents, que són de ciutat,... Això és només propaganda. Hi ha de tot a tot arreu i generalitzar no és bo.

    Serà que la crisi econòmica l'han portat els ecologistes, que l'atur és culpa dels ecologistes, que tot és culpa dels ecologistes. En resum, que tot el dolent ICV i tot lo bo CiU.

    ResponElimina
  12. Molts dels jovens ja han emigrat. Els que continuen aquí són uns pocs afortunats.

    Ì no és qüestió de tripartit o CIU, tots han fet mes o menys lo mateix, tot i que si és cert que s'ha invertit mes en els darrers anys que en els vint precedents (també per una qüestió de boom econòmic).

    En quan a la pagesia, estem igual. El problema de la pagesia no és dels darrers set anys, arranca unes quantes décades abans.

    Així que ja esta bé de matxacar-vos uns partits als altres. Parleu de lo que fareu, no si del contrari fa o deixa de fer.

    ResponElimina
  13. Ester, cadascun a lo seu. Si Mas no plega aulives, no pateixis, que ja li explicarem naltros lo pa que si dóna, que una, aquí se'n fa un fart!

    I sí, el problema de la pagesia fa anys que tomba, però lo que no es pot fer és canviar cada 2 anys la normativa i que t'enviïn en 6 mesos 3 inspeccions per comptar els aulivers. Per altres coses hem d'estar enlloc de perdre el temps comptant.

    T'exposo lo meu cas:

    Me fan una foto aèrea i me diuen, hem comptat i tens X aulivers. Servidora no els té tots comptants, però com lo número quadra, els diu Ok.

    Passat dos mesos ve un xiquet contractat com a interí o en pràctiques en cara de ser el primer cop trepitja el tros que diu que s'ha passat el matí comptant-los un per un i llavors resulta que li falten dos aulivers que sí que hi constaven. 2 auilvers entre 4.000??

    Així te sembla normal?

    Conseqüència, retirada cautelar de l'ajuda.

    El mes següent, en ve un altre enviat per ICV (departament de medi ambient) i et diu que han de retirar-te una altra subvenció perquè resulta que hi ha herbes altes i això fa que lo camp no sia estètic. Resulta que la Generalitat l'any anterior havia prohibit lo herbicida i feia 2 setmanes que havia fotut una ploguda de collons.

    Quan Mas diu que cal aprimar l'administració, doncs, jo l'entenc perfectament. Dixem-nos de collonades!

    Ara si voleu, parlem d'agricultura.

    ResponElimina
  14. Gustau el teu gest de tirar la pedra i amagar la ma es patetic.

    Això es fer periodisme del mes partidiste possible i de la manera més cobar.
    Ara dius que ho has publicat perque et va semblar graciós? també et va semblar graciós lo que vas publicar de les Jsc en la foto del monument del riu amb les sigles de CIU. Això també et va semblar graciós????? Una cosa esque la gent publique comentaris referent a les seves idees politiques i l'altra es que tu com a professional de la comunicació se te veigue tan lo plumero.Cada dia publiques alguna cosa en contra de CIU,unes declaracions del delegat del govern,o del sr Sabate o del sr Forcadell....etc....
    On esta la neutralitat del peridosme municipal????? Ja sabem que et fot molta rabia que a Tortosa estigue Ferran Bel d'Alcalde,i també sabem que et fot molta rabia de que possiblement Artur Mas sigue el proxim President del Pais...ho sabem Gustau,però una cosa es que et resignes com una persona democraticament i l'altra es que utilitzes les teves condicions de peridodiste per fer la teva particular campanya.
    Et tenia per un bon i gran professional però cada dia et retractes mes.

    ResponElimina
  15. 1er: Gustau, és un comentari graciós. Però quants hi ha durant el dia al Twitter? Simplement dono la meua opinió...
    2on: Manel, sí, conselleries d'ICV han impedit complir el termini d'execució d'algunes obres per la presència d'una libèl·lula. Per exemple. I la memòria la tinc envers el govern que ens deixa.
    3er: Brian, i fa 2 anys el govern tripartit ja tenia la interconnexió preparada... i lo de hàmsters, suposo que s'ha usat per fer el to més graciós d'una opinió. La qual cosa ha agradat a aquest mitjà.
    4rt: Potser a les Terres de l'Ebre tenim un problema que és el de ser governats des d'un despatx de Barcelona. El govern tristpartit i la seua delegació territorial no saben que és fer territori perquè no l'han fet.
    5è: Ester, potser si algun dirigent de CIU no ha xafat molt el territori. Només et dic una cosa, la única formació política que haurà fet actes i mítings a totes les poblacions de les Terres de l'Ebre ha estat CIU sigue quin sigue el color del seu govern. Això és l'exemple de proximitat que té CIU i no només en campanya.
    6è: Referent el sector primari del nostre territori. CiU posarà màxima atenció en la pagesia.CIU entén que el sector agrari és la base de l’equilibri territorial. Les 6 mesures de CIU per potenciar l’agricultura a les Terres de l’Ebre: millorar les rendes dels pagesos, controls en l’àmbit sanitari, promoció del sector i obertura de barreres, comptar amb una administració consultora, propera i restar la burocràcia, augment de la formació, ajudes a la gent gran i facilitar la incorporació dels joves.
    7é:José, cada mitjà és sobirà de posar les notícies que cregue convenient i lliurement. I per això, també tenim la llibertat d'expressar-nos tots nosaltres en plena llibertat.

    ResponElimina
  16. Jose i Fèlix,
    si tan ofensiu us sembla l'apunt sobre el comentari d'Iban Rabasa a Twitter, digueu-me per què ell mateix l'ha penjat avui en el seu mur de Facebook.
    Jose, crec que pixes fora de test. No sé en què et bases quan dius que em fa ràbia que Bel sigue alcalde i Mas president. A Bel l'ha elegit la gent democràticament, i si Mas arriba a president perquè la gent ho vol, també em semblarà bé. És més, penso que Bel ho està fent força bé, com a alcalde. No tinc cap mania persecutòria contra CiU, com insinues. Em sembla que us agrada molt matar el missatger.

    ResponElimina
  17. Per sort, no tots necessitem un troç de ferro oxidat per tenir memoria historica. I el fet és que només fa 8 o 9 anys CiU pactaven la venta de l'Ebre amb el PP. Fins aqui encara tinc memoria.

    Com que no vull casar-me en ningun partit, tant em fa les comparisons amb els altres. També sé que han fallat en moltes coses - el abocador de Tivissa, correbous, caça en barraca, transvasament 2008 ..., si fins i tot han fotut una bassa de regulacio del canal X-S dins del Parc Natural dels Ports!
    (no és que m'obessiona, pero si podeu contestar algu la pregunta de Manel, quines obres en concret han aturat els d'ICV?).

    Suposo que al moment de votar, si pensem en les coses dolentes i enganys no votariem a ningu. Si a algu li quedi ganes de votar, pos, que trii el "menys dolent".

    Vinga, vaig a crispar-me un hamster (de granja). Bon profit!

    ResponElimina
  18. NO se si CIU ara farà o desfarà, lo que si sé és lo que va fer durant dues décades i especialment lo que va fer durant els darrers quatre anys de Pujol, en que va vendre a Catalunya per la poltrona ( a les TTEE en l'aigua i a la resta de Catalunya en infinitat de temes en que es va baixar els pantalons, dia si i dia també, davant el prepotent d'Aznar que el tenia agafat pels d'allonces).

    Me n'alegraré moltíssim si ara, per fi es decideix a ficar a les TTEE en el mapa, cosa que no va fer en els vint anys que va governar.
    També m'alegraré molt, si tornen a governar i no ho fan baixant-se els pantalons.
    Serà algo positiu si és així, tanmateix permet-me que dubtee perquè l'experiència és la mare de la ciència i la darrera experiència, personalment penso que va ser nefasta.

    Això no t'ho interpretes com que defenso als contraris a CIU, perquè tampoc és així.
    Tots tenen coses bones i coses dolentes.
    Lo que em sembla patètic és que uns i altres os dediquesseu a menysprear-vos i faltar-vos.

    Expliqueu els vostres programes electorals i així la gent, lliurement decidirem. `
    La gent estem farts de sentir com vos insulteu i falteu, sembleu xiquets de pati de col.legi "tonto" "pos tu mes" "pos tu mes tonto".

    I sobre carregar contra Gustau, em sembla d'allò mes cutre quan Gustau, en aquest mateix blog fica mil i una noticia de l'ajuntament de Tortosa que no surten a altres llocs.

    Bé que quan fa publicitat dels vostres esteu contents? pos ara, si algú ha ficat la pota, en un comentari xorra (perquè no és altra cosa), aguante-vos.

    Això és diu llibertat d'expressió, sabeu de que parlo?

    ResponElimina
  19. Feu pena però pena.
    Parleu de CIU com si fos el partit dels camperols i ramaders i ICV el partit dels bojos ecologistes.
    A veure la variant del canalet qui l'ha parat, si els ecologistes de BCN o els interessos particulars d'aquí ( per molt que estiguin avalats per l'ajuntament ).
    Felix ens dona com a exemple de partit "de proximitat" a CIU, perquè "haurà fet actes i mítings a totes les poblacions de les Terres de l'Ebre". Bé home bé.

    Parleu de la gent de BCN, com si nomes fossin els de CIU els que saben on estan les TTE, i home, posats a ser sincers, potser és un mal general aquest.

    És força curios l'allau de comentaristes nouvinguts a l'àgora marfantil. Tot just ara? Que busqueu? Que defenseu?.
    Quina llastima no utilitzar aquesta bel·ligerància i fervor comentarista quan la decisió de mantindre el monument franquista, encara que fos per defensar-ho. Tranquils, però, per molta vehemència i defensa pretoriana que practiqueu, de llocs i càrrecs n'hi hauran pocs. A l'ajuntament i Consell estan coberts i com de Vegueria no en fareu.....

    Per altra part, n'hi ha per a felicitar-vos: Heu aconseguit, volen-t'ho o no, que Gustau, empaitat, s'hagi vist obligat a dir que Bel ho Fa Bé. Enhorabona.
    Imagineu que diríeu tots aquest "palmeros/as" si arribes a dir que Montilla ho ha fet bé.

    Felix, parlant de punts de programes electorals, com fas tu, literalment, a l'apt. 6 del teu comentari....Tinc a les mans el díptic de CIU on Roigé ens diu que comença el canvi, pos bé, passo a transcriure les paraules d'encapçalament dels diferents punts:
    Aposta, Impuls, Exigir, Implantació, Construcció, Suport, Facilitar,Reactivació, Recolzament, Suport, Compromís.
    De les dos paraules que més poden comprometre ( Implantació i Construcció ) la primera es refereix al nou hospital i la segona al nou palau de Justícia a Tortosa. Fantàstic, un i l'altre ja embastats a hores d'ara.
    Ara ves i cascau, al Twitter o el Facebook...

    ResponElimina
  20. Només diré un parell de coses:
    1)Després de 7 anys, Pujol va vindre a la Cambra de Comerç a demanar perdó a la gent de les Terres de l'Ebre. El perquè, tothom ho sabem.

    2)A les persones que volen complir la llei se'ls hi ha de dir justes, en un país normal. Però al nostre País se'ls hi diu "TALIBANS". La gent del PSC i de CiU han fet popular este terme per referir-se a tota aquella gent de l'administració que només vol que es compleixi la LLEI. Però tant uns com els altres d'això no en saben (Xerta-Sènia, Parcs Eòlics massificats, pedreres il·legals, etc, etc, etc...) I este comentari del "Tal Iban" per molt "curiós" o "graciós" que es vulgue pintar, només reflexa este sentiment.

    Ah, i no seré jo qui defensaré a la gent d'ICV però al pa, pa i al vi, vi.

    ResponElimina
  21. Benvolgut/da "jotabe", primer que res hauries de parlar en una mica de respecte i en bones maneres ja que crec que jo no he faltat a ningú.

    Encara que amb aquest nom no m'estranya que pugues perdre els modals i desvariar. Això si, darrera
    d'un pseudònim i jo no tinc res a amagar. Covard.

    Si llegeixes bé, cosa que dubto que en sàpigues, dic que la gent està al costat de la gent i visita les poblacions de les Terres de l'Ebre durant campanya i molt abans. Havent de fer de govern des de l'oposició. Vergonyós.

    De nouvingut no tinc res aquí, em sembla un bon fòrum. I puc tenir opinions referent alguna notícia que es publica aquí i opinar que és tendenciosa. Però també em puc equivocar. Lliurement.

    El monument franquista es va decidir no retirar-lo. Una decisió d'un Ajuntament democràtic, que sigue dit, ha fet en 3 anys i mig molt més que en 8 anteriors. I no em vingues que si plans-e i històries.

    En quant el nou hospital fa molts anys que està igual. Vau posar el cartellet i a fer-se la foto. Em penso que en la situació actual no el veurem mai aquest hospital. Malauradament. Oportunistes.

    I si vull cascar i parlar ho faré amb molt de gust. Sense amagar-me de res i amb la cara ben alta!

    ResponElimina
  22. Mira, Felix Rodriguez i Fandos, ( per a mi tan anònim com el 90 % de comentaristes d'aquest entrada ), em sotmeto al criteri de l'administrador del bloc per a que sigui ell qui determini si t'he faltat al respecte, si ell diu que si, esborro el meu comentari anterior immediatament. Vull pensar que tu també et sotmets al mateix criteri i que sigui Gustau qui valore el que m'has dit:
    - "primer que res hauries de parlar en una mica de respecte"
    - "amb aquest nom no m'estranya que pugues perdre els modals i desvariar"
    - Covard
    - Que no se llegir

    Ara, anem al debat.
    Has escrit: "Només et dic una cosa, la única formació política que haurà fet actes i mítings a totes les poblacions de les Terres de l'Ebre ha estat CIU sigue quin sigue el color del seu govern. Això és l'exemple de proximitat que té CIU i no només en campanya".
    Ets tu qui ho posa com exemple, i d'exemple de "no nomes en campanya" no en poses cap. Jo no se llegir però tu has d'aprendre a expressar-te millor i no limitar-te a copiar els díptics de propaganda electoral.

    Quant a l'hospital, t'ho havia posat fàcil, -independentment del fil a l'agulla- nomes calia que em diguessis que el projecte pot estar més o menys fet, però els cales hauran de sortir de futurs pressupostos, però no, o vols que et recordi qui va posar tots el pals a la roda per tal d'evitar que l'hospital tires endavant, amb l'argument de que no era el lloc, i ara si, ara si que és el lloc i hi cap. Per cert, jo, de cartell no en vaig posar cap, i a la foto no vaig sortir.

    No se perquè et consideres nouvingut al bloc si, com sabem tots, no ho ets, esporàdic, però no nouvingut, la cosa, òbviament anava per altres.

    Respecte al plan E, que ho mescles amb el Monument, què passa que no es cert que l'Ajuntament ha rebut al voltant de 1.500 milions de les antigues pessetes del govern central, ( no de ZP, no, dels impostos de tots ) per fer obres a la ciutat?.
    Sobre el monument, semblava clar que el que jo lamentava és que sobre aquesta decisió no haguéssiu emprat la mateixa força epistolar que amb aquesta entrada, perquè de debat a La Marfanta en va haure un rato llarg, i vareu callar com a muts. O es que us avergonyiu, més enllà de la decisió democràtica i legal?

    Ah, la "gracieta" de cascar-la nomes era una al·lussió a la gracia teva al Twitter de la què tant us heu queixat de que ho recullis La Marfanta, i com se suposa què del que hem estat parlant si què té més "consistència", pos aixo: ves i cascau.

    ResponElimina
  23. Jotabe, veig que no m'has entès moltes de les coses que he posat. Però com diries anem i la casquem que per això estem al món. Saludos!

    ResponElimina
  24. Em fa gràcia que algú es recordi de si algun projecte s'ha aturat per criteris medi ambientals. De fet, hi ha legislació que s'ha de complir, potser és el cas. Altres, ja que estem fent demagògia, van tenir una autovia fent-se durant 11 anys o han esperat que el pont entre Sant Jaume i Deltebre estigui fet per voler part de l'èxit,... M'agradaria que algun dia, uns i altres, no opinéssiu pensant que a l'altre costat hi ha algú que no és del vostre color polític, simplement argumenteu. Mentres feu conyetes sense gràcia i tingueu un discurs tan bel·ligerant amb el discrepant no podeu esperar més que respostes semblants.

    ResponElimina
  25. "Carta d'un mussol de barranc"
    (transcrita fa uns moments)
    Benvolguts marfantos.
    Jo soc mussol i ningú m'ha donat mai una pela. Ni em ve a marejar més que les llums dels xalets i cases. En tot cas em sap mal el verí que porten rates, musteles, talps, i tot bitxo que m'empasso. O el que respiro quan m'atanso a segons quins llocs. El horrible gust de l'aigua. Coses petites.
    Tinc que manifestar que vista la civilització de dia, prefereixo seguir habitant la nit.
    En quedem pocs, si més no, tampoc em queixo.
    Ni em queixo de que m'usen com a símbol en sectes innombrables.
    Només obro els ulls i els torno a tancar, de l'espant i el cansament.
    Diuen molts que no us queda gaire com a espècie, però els de la penya "Mussols ebrencs" esperem sobreviure i no ens importaria tindre-us de veïns, sense que us passeu tant.
    Assistirem, però, amb els ulls oberts, a la vostra fi si, en tot cas, el gran alimentador de mussols, l'etern, ho permet.
    Així us vagi molt bé i no us extingiu si us plau!
    Uiccccc!
    Volandoo voy, volandooo vengo, vengo....

    ... i se'n ha anat volant lo "mussi".

    ResponElimina
  26. Gustau, quan acaben les eleccions, ens podries fer una estadística amb l'increment de comentaris durant la campanya electoral.
    Lo de està entrada es espectacular, 25 comentaris per una entrada de 8 línies, no esta gens malament.
    Per cert crec que he llegit en alguns dels comentaris (Brian comentarista habitual), que voti al menys dolent , es molt trist dir això, en això diem que no hi ha cap partit que ens doni plenes confiances, i per tant que no estem segurs si volem que ens governin. Es molt trist, per no dir patètic.
    Per si algú l’interessa el cap de llista per Tarragona del partit ESCONS EN BLANC, es Tortosí i al menys aquestos compliran les promeses. Si votar-los serveix per escarmentar a la resta de politics, i així en futures eleccions deixen d’apunyalar-se els uns als altres, i lluiten per millorar Catalunya, per mi això és un vot útil.

    ResponElimina
  27. Giordano, només una pregunta personal.
    Suposo coneixes l'obra de Giordano Bruno, o ha sigut el nick per simpatia per quelcom d'ell?
    Gran personatge, per cert.
    I ens aportes una proposta, escons en blanc, que, com a poc, senyalaria alguna cosa diferent en la política.
    D'altra banda, estem a punt d'entrar en el rècord d'abstencions en unes eleccions catalanes, segons les enquestes entre el 48 i 50%.
    El que ningú parla de que se'n pensa de la legitimitat democràtica quan la meitat dels electors no voten.
    Ànims a l'Ireneu, el cap de llista per Tarragona, de pas. No es pot dir d'ell que no hagi viscut el riu de ben a prop.

    ResponElimina
  28. És licit plantejar-se la legitimitat d'unes votacions on nomes vota el 50 %. Però clar, quina és l'alternativa, que no siguin valides fins que vote el 60, 70, 80 ....?
    Qui no vota es perquè no vol, i l'excusa que no me'n agrada cap està resolta votant en blanc o inclús nul.
    Posats a fer valoracions, l'abstenció qui ens diu a que obeís, pos òbviament a moltes raons: tècniques, passotisme, desafecció, voluntarietat, desengany etc. Clar que si s'establis, generalment, com una abstenció del 25/35 % com acceptable, quan es sobrepassa aquests nivells salten les alarmes, però aixo no vol dir que el que surt no sigui legitim.
    Una altra cosa molt deferent és com afecta de manera extraordinària, per l'aplicació de la llei de d'Hondt, el repartiment d'escons en funció de la participació, trobant-nos amb el cas que, segons les expectatives i implantació de cadascú, pot convindre una participació o una altra.

    ResponElimina
  29. Dont’t Worry, si conec algo del senyotr Giordano sense ser cap expert (fa molts anys vaig llegar un llibre sobre ell, i des de llavors que gasto aquest Nick, per a tot).
    Cucafera, per a mi votar en blanc, no equival a no me’n agrada cap, equival a m’agraden los que més vots tenen, pel tema de 3% que marca la llei d’Hondt, i per tant si realment no te’n agrada cap millor que votis nul o no votis (també pots votar Escons en Blanc, però com que segurament, no aconseguiran el 3% dels vots equival a vota en blanc).

    ResponElimina
  30. Vist així, Giordano, tens raó. Efectivament, filant prim, en la mesura que els vots en blanc conten com vots vàlids emesos, aquests fan pujar la participació i, en conseqüència, poden acabà afavorint als partits majoritaris, quan aquesta no és la intenció del votant que, per a mi, qui ho fa, en general, creu que compta que vota però que no beneficia ningú.
    Una altra cosa és el votant del partit Escons en Blanc que lògicament té el mateix tractament que qualsevol altre. Però també en aquest cas -paradoxalment al que voldrien ells- els vots que rebran, també beneficiaran als grans ( suposant que, en un i altre cas, l'alternativa seria l'abstenció ).
    Recordar que vot en blanc és aquell on no és posa la papereta al sobre de votació, i per tant està buit. Llavors, per a mi, és evident que no votes ningú, perquè ningú t'agrada.

    ResponElimina
  31. Gràcies Giordano. Repeteixo, un bon nick i un gran personatge.
    Bé, es estrany que es llegeixin autors "classics" en aquesta societat de titulars. Jo, com a bon bitxo raro, ho solc fer. Just estic llegint un contemporani i compatriota, anterior, seu, Ficino, en una traducció que fa del Banquet de Platò. I clar, estic sensibilitzat en aquests temes.
    Disculpeu els demés pel tema personal.
    També m'han agradat el teu comentari i el de cucafera sobre els vots en blanc i l'abstenció.
    Que, com esmenteu, és l'única sortida popular a la lliga de dos i els quatres comparses, que sols no poden aconseguir el poder.
    Com en la lletra del "Carmina Burana"

    O, Fortuna,
    com la lluna,
    de condició variable,
    sempre creixes
    o decreixes!
    La detestable vida
    primer atordeix
    i després estimula,
    com a joc, l’agudesa de la ment.
    La pobresa i
    el poder
    els dissol com el gel.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta