17 de desembre del 2010

La Marfanta ja té una versió per a mòbils

L'expansió de l'ús dels telèfons mòbils com a dispositius per poder estar permanentment connectats a internet ha fet que els dissenyadors web busquin noves eines per adaptar pàgines, blocs i portals a aquesta nova tecnologia. Així, si sou dels que llegiu La Marfanta a través del vostre iPhone, Android o Blakberry, ara també podeu accedir al bloc amb una versió expressament adaptada per a mòbils. En aquest sentit, havíem pensat d'aprofitar els serveis d'Onbile, però finalment no ha fet falta perquè ha estat Blogger qui acaba d'activar una versió beta d'aquest nou servei per als seus blocs. D'aquesta manera, cada vegada que us connecteu a La Marfanta amb el vostre mòbil accedireu a una versió del bloc optimitzada per veure's a la pantalla de l'smartphone, amb els titulars, una miniatura de les imatges, un petit resum dels articles i el nombre de comentaris de cada apunt. A banda, podreu avançar o retrocedir pels diversos missatges, i també tornar a la pàgina principal. Un cop dins de cada article, també podreu navegar cap endavant i cap enrere per cadascuna de les entrades -també amb una versió optimitzada de l'apunt-, així com tornar a la pàgina principal. Finalment, des del mòbil també podreu visualitzar, si voleu, la versió normal per al web. Podeu fer-vos una idea clicant aquí.


Si teniu un bloc, activar la plantilla per a mòbils de Blogger és d'allò més fàcil: només heu d'entrar al panell de control i, a la pestanya 'Configuració', veureu que hi ha un apartat anomenat 'Correu electrònic i mòbil'. Dalt de tot hi ha l'opció 'Plantilla per a mòbils (beta)', que haureu d'activar per mostrar la versió web de la vostra plantilla als dispositius mòbils. Finalment, heu d'anar fins al final d'aquesta pàgina i desar les preferències.

1 comentari:

  1. En hora bona!
    De moment no ho gastaré, però vés a saber la penya que està endollada pel mon!
    A mi em sorprens cada dia una mica més.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta