26 de desembre del 2010

Tortosa adjudica les piscines, els nous pàrquings i tota la zona blava a Quatuor

El govern de Ferran Bel activa les obres dels seus projectes més ambiciosos per encarar la recta final del mandat · ICV s'hi absté i el PSC marxa del ple ·

“Hem adjudicat el projecte més important del mandat, amb les noves piscines, l'edifici administratiu i l'aparcament a la plaça Joaquim Bau”, va remarcar la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, en acabar el segon ple extraordinari de divendres. De fet, pocs minuts després d'aprovar l'últim pressupost del mandat, i el més auster, el govern de Ferran Bel tirava endavant el seu projecte més ambiciós recorrent a la col·laboració publicoprivada. A través d'una concessió per al pàrquing i d'un dret de superfície per al complex de les piscines i per al nou edifici administratiu, l'Ajuntament va adjudicar tot el paquet a l'empresa Quatuor, una constructora formada per cinc empreses catalanes: Rubau-Tarrés, Vicsan, Àrids Romà, Emcofa i Excover.

De fet, Quatuor havia estat, finalment, l'única empresa que s'havia presentat al concurs públic. La previsió del consistori és que les obres puguen començar a final de gener o a principi de febrer, amb un pressupost global d'uns 14,2 milions, que assumirà l'empresa. És per això que Bel insisteix que les piscines “s'autofinançaran”, ja que l'Ajuntament pagarà a la constructora un lloguer anual d'1,2 milions per l'ús de les instal·lacions. En aquest sentit, la durada de la concessió serà de 27 anys i sis mesos, dels quals dos anys i sis mesos correspondran al període de construcció del complex, i els 25 anys, al període d'explotació en arrendament al consistori. Quant a l'aparcament de la plaça Joaquim Bau, la concessió serà per un període de 40 anys, i l'Ajuntament percebrà un cànon anual de 42.050 euros. La primera fase de les obres, amb la nova piscina coberta de 50 metres i el nou edifici administratiu, té un termini d'execució de 20 mesos. Tot seguit, es farà la segona fase del complex d'aigües i s'acabarà el pàrquing: en total, uns 30 mesos d'obres que “transformaran el barri de Ferreries”, va dir Roigé.

A més, Quatuor també ha estat l'única empresa que ha aspirat a la construcció del nou pàrquing de la plaça Mossèn Sol –13 mesos d'obres i un pressupost de 4,4 milions– i a la gestió de la zona blava, que s'ampliarà amb 169 places més. La concessió és de 25 anys, amb un cànon de 302.000 euros.

Publicat a El Punt

1 comentari:

  1. Avore si es veritat i a Tortosa,per fi tindrem unes bones instalacions.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta