26 de desembre del 2010

Tortosa aprova el pressupost més auster de tot el mandat

L'Ajuntament concentrarà les inversions del 2011 a acabar les obres pendents al nucli antic.

Amb els vots a favor del govern de CiU i ERC, més el regidor del PP –el PSC i ICV van votar-hi en contra–, el ple de Tortosa va aprovar aquest divendres el pressupost pel 2011, l'últim i el més auster del mandat. Els comptes del consistori pugen a 30,9 milions, cosa que suposa una baixada d'un 16,9% respecte del pressupost d'enguany. Però la davallada encara és més forta si el que es compara és el pressupost de tot el grup municipal, ja que es passa de 77 milions a 54,2 milions, fet que suposa una baixada d'un 30,14%. Amb tot, la xifra global no inclou els comptes de l'EMSP, a causa de la creació de l'empresa mixta d'Aigües de Tortosa.

La regidora d'Hisenda, Matilde Villarroya, va afirmar que han aplicat una política d'austeritat màxima i de contenció de la despesa. Han tingut en compte la crisi, la falta de finançament dels ajuntaments, la reducció dràstica dels ingressos no tributaris, la norma estatal que els impedeix endeutar-se durant el 2011, i les condicions del pla de sanejament financer. Tant Villarroya com l'alcalde, Ferran Bel, van defensar la col·laboració publicoprivada per fer les piscines i els nous pàrquings. A més, la regidora va recordar que l'empresa urbanística Gumtsa “seguirà sent l'eina per fer obres, a través d'un pressupost afectat de més de 7 milions”. En aquest sentit, la Gumtsa tindrà la missió d'acabar els projectes pendents del pla integral del nucli antic (Pincat), com ara el centre obert Sant Francesc, la urbanització del barri del Castell, els carrers Replà i la plaça de Sant Joan, la rehabilitació de l'església de Sant Antoni, el carrer Canvis, i les obres de Santa Clara i del Garrofer.

Publicat a El Punt

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta