29 de desembre del 2010

Un govern dels millors, sense cap ebrenc


El president de la Generalitat, Artur Mas, ha informat avui al Consell Executiu que compareixerà davant el Parlament per donar-hi compte de l'estructura i la composició del nou govern. Un govern "dels millors" en què no hi haurà cap conseller ni cap consellera del Camp de Tarragona ni de les Terres de l'Ebre. Segons Mas, el nou govern "traspassa les fronteres estrictes dels partits polítics", però res ha dit de les fronteres territorials. A més, en la seua primera reunió, l'Executiu ha aprovat els nomenaments dels secretaris generals, en què tampoc hi ha cap ebrenc. En aquest sentit, durant els últims mesos s'havia especulat que l'exdelegat de la Generalitat, diputat de CiU i alcalde de l'Ampolla, Francesc Sancho, podria esdevenir conseller de Salut d'un govern d'Artur Mas. Però el mateix Sancho ja va comentar, l'endemà del 28 de novembre, que el més ben situat per ocupar el càrrec no era altre que Boi Ruiz, qui finalment ha estat nomenat com a conseller de Salut. Finalment, segons ha avançat aquesta tarda l'Ebredigital, Sancho podria acabar ocupant una secretaria a Salut, la d'Estratègia i Coordinació, un càrrec que es considera com el número tres de l'organigrama d'aquest departament. De fet, el nou càrrec de Sancho seria complementari al de la nova secretària general de Salut, Roser Fernandez, que ha estat nomenada en la reunió del Consell Executiu d'avui. Si aquest nomenament s'arribés a produir, Sancho hauria de deixar l'alcaldia de l'Ampolla.

Foto: Generalitat de Catalunya

9 comentaris:

  1. Que no s'hagi de conformar amb la delegació territorial de salut, Sancho.....

    Els de la bandera comarcalista per excel·lència, han mirat, més que mai, no nomes en el cas dels consellers/es, no, també amb els secretaris generals, de Tarragona cap a munt. Aquells que tant i tant han criticat als centralistes barcelonins com ara PSC, Iniciativa etc. ( per allò de l'àrea metropolitana, cinturó roig etc. ), son ara els que més miren al cap i casal. Segur que no hi ha cap persona capaç d'assumir una conselleria a les TTE ? Home, si es tractava d'agafar gent amb "mili" i d'abans la guerra ( 9 dels 11 nous secretaris generals, ja havien estat amb Pujol -pel canvi- ) aquí tenim a Roig, Sabança, Sancho, Bel etc.

    La primera en la "frente"

    ResponElimina
  2. CIU = centralisme, ni recepta tortosina, ni romanços.Sembla que entre els "millors" no hi ha cap ebrenc, però mireu el cas de l'alcalde de Sant Cugat, que guarda molts paral.lelismes en lo que ha fet Bel, per què el piji sant cugatí si i el tortosinet no?, nada nuevo bajo el sol...potser serà un bon govern per a Catalunya però nefast per a les Terres de l'Ebre. Si no ja voreu, ja...i natros mentres pujant als cacics de tota la vida. Aiii en la il.lusió que me feia veure a la Roigè de consellera ...sniff..

    ResponElimina
  3. Bueno, pero pronto se hará la C-12 por la ladera de Caro, la P-7, AP-7 (o como la quieran llamar), sin que moleste a los de Campredó, las piscinas, el nuevo hospital, etc.

    Ahora, por fín, todo se HARÁ BIEN, y a gusto de los de siempre, de los que nunca tenían que haber sido apartados de los sillones del poder.

    Por cierto, la crisis era por culpa de ZP y el Montilla... El paro tambien ... Supongo que a partir del 3 de enero habrá pleno empleo en Cataluña ( por lo menos a los amiguetes de siempre de los de CiU ) ...

    En fín, Feliz Año Nuevo a todo el mundo ...

    ResponElimina
  4. Noto certa ironia, Santificat, o son coses meues?

    De moment el nou Conseller, Recoder, ( al que si que li han reconegut ser l'alcalde de la ciutat més important en mans convergents, a Bel, no. ), ja ha dit avui mateix, que "el quart cinturó es convertirà en una de les prioritats del seu departament" i que revisarà el pla d'infraestructures. En lo del cinturo no crec que es referís a la variant del canalet ni a l'A7.

    ResponElimina
  5. No conec massa a la major part de nous consellers, però sembla molt evident que tots fan vida política i civil a BCN.
    Fins i tot els que són de fora BCN, com el Pelegrí, Oms o l'altre de Lleida que no recordo el nom, ja fa anys que han traslladat la seva residència al cap i casal que és on sempre s'han remenat les cireres.

    Si això és bo o dolent esta per vore. Tampoc seria lògic repartir les conselleries per acontentar els territoris. Lo que cal és que la gent que estigui, estigue preparada i tingue ganes de treballar, que tot lo complicat ja ve després.

    La pregunta per mi és si a "comarques" queda gent preparada per tenir aquest tipus de funcions? o els que pot ser estarien preparats, ja no fan vida als seus pobles, sinó que es desenvolupen a BCN?

    Personalment lo que m'ha cridat l'atenció és que de primer de la major part de conselleries han ficat homes, però de segon (càrrec de Secretaria ) han ficat majoritàriament dones. Curios!!!!!!!!!!


    (alerta en no confondre Secretaria en secretària que en aquest cas l'accent és important)

    ResponElimina
  6. Van per feina.
    Si el Sancho no és conseller de salut, apaga!
    Algú ja se'n ha assabentat que els comtes només ens volen per deixar escombreries i per subministrar llum i aigua?
    Som territori de conquesta, per tant, drets els que vulguen ells a conveniència.
    O el Ramon Berenguer ens va conquerir en va?

    ResponElimina
  7. O bé no hi ha cap convergentiunionista ebrenc que mereixi estar en el govern, o bé és que no és el "govern dels millors". Crec que les dos alternatives són vàlides i mútuament no excloents.

    ResponElimina
  8. Ironía, decís, por Dios ???.

    Apártese de mí tal intención, pues ya se sabe que de biennacidos es obedecer al que manda y no criticarle nunca de los jamases ( ni que sea irónicamente ).

    Estoy plenamente CONVENCIDO de que todas las promesas de CiU se harán realidad en nuestras tierras, como pasó en los más de 20 años anteriores a los 7 últimos. Os acordáis, eh ???.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta