20 de gener del 2011

El debat sobre el nou hospital arribarà al ple de Tortosa al febrer


ICV presentarà una moció “amb voluntat de consens” per assolir un pronunciament unitari i reclamar que la construcció de l'hospital no s'aturi ·

La polèmica sobre el retard del nou hospital de Tortosa arribarà al ple de l'Ajuntament. El portaveu d'ICV, Jaume Forcadell, va anunciar ahir a la tarda que el seu grup presentarà una moció perquè siga debatuda en el pròxim ple ordinari, que es farà el 7 de febrer. “Buscarem un pronunciament institucional i unitari per reclamar el manteniment dels compromisos adquirits i el calendari previst per l'anterior govern de la Generalitat”, va avançar Forcadell. El regidor d'ICV va assenyalar que l'ideal seria que totes les forces polítiques de Tortosa manifestessin “amb fermesa” tant la “necessitat com la urgència” de construir l'hospital que havia de substituir l'actual Verge de la Cinta. “Una obra que ja acumula uns retards considerables”, va afegir Forcadell, que no va voler amagar l'autocrítica a la gestió del tripartit.

Forcadell també va recordar que el nou hospital no havia de ser finançat directament per la Generalitat, sinó a través del Consorci d'Inversions Públiques (CIP) que fa dos anys van crear els ajuntaments de Tortosa, Amposta i Reus. “El territori va fer un esforç per donar la cara, i això la Generalitat ho hauria de tenir en compte”, va dir. “No podem acceptar retallades d'aquest tipus que afecten tot el territori”, va afegir-hi Forcadell. Segons el portaveu d'ICV, només mantenint l'impost de successions per a les grans fortunes la Generalitat podria obtenir uns 600 milions anuals, una xifra que donaria per fer “cinc hospitals” com el projectat a Tortosa. “Però la nostra moció serà conciliadora, amb la voluntat de consens de totes les forces polítiques de l'Ajuntament”, va remarcar. A més, Forcadell va lamentar el to de les declaracions de Francesc Sancho i Xavier Pallarès, que van qualificar de “fum” i d'“engany” el projecte de l'hospital. El regidor tortosí d'ICV es va solidaritzar amb el director dels serveis territorials de Salut, el dimissionari Ismael Roldan, i va valorar que Sancho i Pallarès haurien d'haver parlat “amb més elegància” sobre la feina que s'ha fet durant l'etapa del govern anterior.

Publicat a El Punt

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta