26 de gener del 2011

El PSC i ICV critiquen la poca transparència en la puja de sous a l'Ajuntament de Tortosa


Afirmen que el govern de Ferran Bel ha ocultat a l'oposició la proposta feta a la junta de personal i al comitè ·

El “secretisme” amb què el govern de Ferran Bel està negociant la relació valorada de llocs de treball de l'Ajuntament va provocar ahir la queixa del PSC i ICV, a l'oposició. Tant Joan Sabaté com Jaume Forcadell van lamentar haver conegut el tema a partir del que El Punt va avançar diumenge; una informació que dilluns va originar un comunicat signat per l'Ajuntament, la junta de personal i el comitè d'empresa. Segons Sabaté i Forcadell, els grups del PSC i ICV desconeixien encara la proposta de reajustaments salarials que el govern de CiU i ERC ha fet als funcionaris i al personal contractat. “Ferran Bel està negociant en nom de tot l'Ajuntament; per això, els exigirem una explicació en la propera reunió de la comissió informativa de règim interior”, va afirmar Sabaté.

Per la seua banda, Forcadell també va criticar “la falta de transparència” del govern tortosí, i va censurar la “incapacitat de l'alcalde per al diàleg”. “Si és veritat que s'ha fet una proposta ferma als treballadors, el més normal seria que s'hagués analitzat i consensuat amb l'oposició, en una comissió de règim interior o en una junta de portaveus”, va afegir. “Quan la relació valorada arribe al ple, els grups de l'oposició ens trobarem en una situació clara d'indefensió”, va dir Forcadell.

Sabaté va denunciar el clima de neguit al consistori a causa de la nova reordenació salarial i laboral, i va posar el grup del PSC a disposició dels treballadors. “Volem fer-nos ressò de les seues demandes, per millorar el funcionament intern de l'Ajuntament i per garantir els seus drets laborals”, va dir. Segons Sabaté, “Bel intenta guanyar vots amb algunes concessions a determinats treballadors”. A banda, Sabaté i Forcadell van coincidir en què cal contenir la despesa i alhora revisar a l'alça els sous d'alguns llocs ara infravalorats. Però van advertir que amb això no hauria de créixer la distància entre els que ja cobren més i els que cobren menys.

Greuge comparatiu
“Abans de valorar els increments salarials hauríem de conèixer millor la proposta que s'ha fet al comitè d'empresa i a la junta de personal”, va advertir Forcadell. “Però pensem que no és un camí encertat provocar aquest greuge comparatiu entre el personal, ja que les xifres que s'han conegut ara poden enterbolir l'ambient de treball a l'Ajuntament”, va dir. El portaveu d'ICV també va recordar que, cada vegada que el ple aprovava un complement salarial per a algun funcionari, el seu grup s'abstenia i reclamava la necessitat de tenir una relació valorada de llocs de treball. “Portem tot el mandant reclamant això, i per tant ens costa d'entendre que se'ns haja ocultat que s'estava negociant una proposta”, va concloure: “Una vegada més, coneixem les actuacions de l'equip de govern a través de la premsa, com quan van presentar les obres del centre cívic de Ferreries o la rehabilitació de l'antic escorxador”.

Càrrecs de confiança i empreses municipals
D'altra banda, Sabaté va denunciar l'increment de sou que el govern de CiU i ERC hauria previst per als seus càrrecs de confiança. “Per començar, caldria posar al catàleg el sou del propi alcalde, ja que està cobrant prop de 61.000 euros anuals”, va dir. El portaveu del PSC també va afirmar que el salari del gerent està “sobredimensionat”, i que si finalment no apareix en la relació valorada de llocs de treball és “perquè aquest sou els desquadrava la classificació”. En aquest sentit, Sabaté va dir que l'alcalde hauria d'explicar per què hi ha determinats llocs de treball que no apareixen en la relació valorada. “En les empreses municipals hi ha gent contractada a dit, sense borsa de treball ni procés de selecció, i aquest llocs són els que són més difícils de fiscalitzar pels grups de l'oposició”, va assenyalar.

Publicat a El Punt


Foto: Arxiu marfanta.com

3 comentaris:

  1. Bé,han baixat els sous dels funcionaris i està previst que tornin a baixar. Ells se'ls posen a l'alça per a compensar, no són tontos

    ResponElimina
  2. En totes aquelles negociacions sobre personal en les que prenguen part Bel i la Roige problemes per als treballadors, i si no que pregunten per la seva obra de govern al Consell comarcal.

    ResponElimina
  3. Sí que estaria bé conèixer tots els càrrecs de confiança i el que ens costen a tots els ciutadans.La regidora Roigè diu que deixa la dedicació completa a l'ajuntament pel seu càrrec a Barcelona:suposo que el sou que no cobrarà serà per a algú altre, de confiança.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta