6 de gener del 2011

Els Reis Mags porten a Tortosa la màgia d'Aladí i de 'Les mil i una nits'

Milers de persones van tornar a omplir ahir al vespre els carrers de Tortosa, per seguir una cavalcada de Reis que ha recuperat definitivament el seu prestigi. Amb el conte d'Aladí i la màgia de 'Les mil i una nits' com a eix temàtic, l'organització va fer que Ses Majestats tornessen a recórrer la ciutat dalt de tres cucaferes, l'element més tradicional del seguici festiu de Tortosa. Abans, els Reis Mags havien arribat al barri de Ferreries pel riu, amb unes barques decorades amb centenars de llums. Un cop a terra, Melcior, Gaspar i Baltasar van adorar el nen Jesús del pessebre vivent de la parròquia del Roser, que era una de les novetats en la cavalcada tortosina. L'èxit de públic en aquest punt del recorregut ja feia preveure que els carrers del centre serien plens de gom a gom. La cavalcada va acabar al passeig central del parc municipal.

Publicat a El Punt

*Podeu veure les imatges més espectaculars de la Cavalcada en el nostre compte de Twitpic, clicant aquí.

10 comentaris:

  1. Com tots els anys, molta despesa, molta lluminositat, molta "cavalcada" a la ciutat de Tortosa .

    I les pedanies i futures EMD's, poques llums, poquíssima despesa i les cavalcades " apanyeus com pugueu i sapigueu " .

    I després ens queixem del centralisme de Barcelona (potser ara no tocarà) i de Madrid .

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Home! Si les pedanies les comparem en pobles de la mateixa mida,trovo que Tortosa se porta prou be i tambe depen de la gent del barri,nomes cal vore la EMD de Jesus.I siguem realistes,tampoc l'ajuntament esta per tirar petardos.

    ResponElimina
  4. Suposo que el Sr. ignorant no viu ni a Campredó, ni a Bítem, ni a Vinallop ni al meu poble.

    Quan vulgui, compare, compare, aquestes pedanies amb municipis de les mateixes característiques i veurà ...

    Però aquest no és el tema d'avui, jo domés em queixo que als Reguers ni una sola carrossa ens envia l'Ajuntament de Tortosa, quan a la ciutat n'hi van una pila... I això any rera any, manin les dretes, les esquerres o el mestre armero...

    I jo de petards no n'entenc, però sí puc adonar-me'n del que es gasta Tortosa en la cavalcada dels Reis, en la Festa del Renaixement, etc., etc. ( I ara no hem digui que totes aquestes celebracions, com també les Festes de la Cinta, son per a tots els tortosins, també els que vivim a les pedanies...).

    ResponElimina
  5. Estic vivint al Reguers desde la primavera, pero fa anys que volto per aqui,i l'unic que noto a faltar es mes policia.

    ResponElimina
  6. Sr. ignorant,

    Jo només intentava parlar de la cavalcada de Reis.

    Ara bé, tot i que fa més de 70 anys que visc als Reguers, debem viure a pobles diferents amb el mateig nom si l'únic que troba a faltar és més policia... ( per cert, des del desplegament dels mossos es veu molta més policia que abans, encara que del 1 i pico de municipals que ens "toca" pel repartiment dels membres del cos per habitants, no en sabem res de res, ni ara ni abans ).

    De totes maneres, ara s'apropen temps electorals i tindrem ocasió de parlar de tot, no només de "cavalcades" ... i més si ja som EMD, com demanem molts reguerencs.

    ResponElimina
  7. pedani, SANTIFICAT, Reguers, 70 anys, tracte de Sr a ignorant, estil etc.
    Simbiosis? mimetisme?
    Lo que em despista és lo del Castellà......

    ResponElimina
  8. És que m'agrada "demostrar" que soc bilingüe...

    I l'estil sempre ha estat el mateix, opinar, reflexionar, tenir opcions diferenciades, però sense insultar ni tan sols amb expresions diguem-ne barroeres ...

    Por lo menos en estos blocs puedo expresar mis opiniones, ya que en otros lugares hay manos negras que lo impiden ... se entiende, no ???.

    ResponElimina
  9. I tant que ho entenc.
    En otros lugares com ara Radio Tortosa ?

    Pel demés....Una mala passada dels comptes de google.

    ResponElimina
  10. Radio Tortosa, La Veu dels Jubilats, ....

    I més, i més ....

    Eso sí, siempre quedan tus convicciones ... ( es un decir, no siempre quedan, pues alguna mano negra también se preocupa de que las cuestiones)

    I no cal buscar tres peus al gat ... ei ???

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta