21 de gener del 2011

Ferran Bel, bomber del nou govern?

[Opinió] · Encara és massa aviat per dir si l'alcalde de Tortosa, el convergent Ferran Bel, actuarà com a delegat de la Generalitat a l'ombra, movent els fils darrere o per damunt de Xavier Pallarès. Bel és l'home fort de Convergència al territori i tant l'alcalde com Meritxell Roigé tenen una forta ascendència sobre Pallarès. Però no cal oblidar que el delegat és també el president de CiU a les Terres de l'Ebre, i que això li dóna uns certs galons. De moment, més que delegat a l'ombra, Bel ha hagut de fer de bomber d'un incendi provocat per les declaracions sobre el nou hospital fetes per Francesc Sancho i Xavier Pallarès: abans ebrediputats a l'oposició però ara membres del govern dels millors d'Artur Mas. L'alcalde no podia fer altra cosa que demanar tranquil·litat, prudència i consens. És en aquest context que fins a cert punt s'entén que aquest dijous, després de la presa de possessió del nou director territorial d'Educació, Bel vulgués evitar que Pallarès tornés a parlar amb la premsa. Els periodistes volíem una reacció del delegat després de la dimissió d'Ismael Roldan i de la moció presentada pel PSC; però l'alcalde va impedir que Pallarès parlés quan ja estava a punt de fer-nos les declaracions. Unes declaracions en què el delegat havia de suavitzar el seu discurs sobre l'hospital, ara "una infraestructura necessària i vital", segons havia dit al migdia en el Telenotícies Comarques de TV3. Però Bel va dir que no hi hauria més declaracions del tema fins dilluns de la setmana que ve, amb motiu del nomenament del nou director de Salut, Albert Gómez. Com és natural, aquesta maniobra de Bel va molestar alguns periodistes, que van queixar-se pel greuge comparatiu d'alguns mitjans respecte de Televisió de Catalunya, que sí que havia aconseguit aquestes declaracions de Pallarès.



D'altra banda, en l'actuació de Ferran Bel en tot aquest afer, només hem trobat a faltar més capacitat d'autocrítica cap als dos companys de partit, alhora que una defensa més decidida del projecte de l'hospital. En qualsevol cas, l'Ajuntament tortosí havia col·laborat amb l'exconsellera de Salut venent el "fum", l'"engany" i el "dibuix" del nou centre. A més, el mateix programa electoral amb què CiU va concórrer a les eleccions del passat 28 de novembre comprometia la "implantació del nou hospital Verge de la Cinta de Tortosa". En aquest sentit, Sancho i Pallarès van ser dos dels quatre diputats que CiU va aconseguir a l'Ebre, al costat de les tortosines Meritxell Roigé i Mila Fernández, utilitzant també l'hospital en el seu programa electoral.

3 comentaris:

  1. Potser, amb la maniobra-comisari politic- Bel vers Pallarés, està sortint el veritable talant del Sr Bel.

    Que Dios nos coja confesados

    ResponElimina
  2. Gustau amb això de que Bel mou els fils de Pallarès què vols dir, que Pallarés és el titella de Bel? Per parlar clar i en conceptes que tothom puguem entendre...

    ResponElimina
  3. Pos ben clar es l'amic Gustau:
    "El Bombero Torero",apaga foc i capeja temporals!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta