24 de gener del 2011

Ridao (ERC) sosté que CiU rebutja les vegueries per no enfrontar-se amb Madrid


El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha acusat aquest diumenge el govern de CiU de "no voler enfrontar-se amb Madrid" i de voler tornar a "l'oasi de les aigües estancades" de l'època de Jordi Pujol, quan ha decidit aparcar les vegueries aquesta legislatura per la crisi econòmica, o quan anuncia una reforma de la Llei de consultes perquè no siga necessària l'autorització prèvia de l'Estat. Així, Ridao ha contestat les declaracions de la vicepresidenta Joan Ortega, qui ha anunciat que les vegueries no són una prioritat del govern actual. El republicà ha qualificat les declaracions de la consellera de Governació "d’excusa de mal pagador", ja que "no és veritat" que la creació d'aquest nou nivell d'administració supose més costos, sinó que "va just en la línia de simplificar els nivells d’administració a Catalunya". Segons Ridao, el govern d'Artur Mas és un govern que "no vol soroll, sinó anar fent i tal dia farà un any". El dirigent d'Esquerra ha afegit que la Generalitat actual és "un govern que fuig de les dificultats i no vol enfrontar-se amb Madrid".

Per la seua banda, el portaveu nacional d’Esquerra, Ignasi Llorente, també ha demanat a la consellera de Governació que expliqui els motius reals pels que no desplegarà la llei de vegueries. Segons ha dit, "un govern té dret a impulsar o aturar les lleis que vulgui, però ho ha de fer explicant els motius reals". Llorente ha negat que la llei incrementi els nivells administratius, ja que la vegueria seria una administració que substitueix les diputacions i allibera d’algunes tasques els Consells Comarcals. Segons el portaveu nacional d'Esquerra, per dividir Catalunya en vegueries no es necessita l’autorització de l’Estat, tot i que cal fer canvis legislatius per crear les vegueries que no coincideixen amb els actuals límits provincials. Finalment, ha recordat al càlcul que va presentar Jordi Ausàs quan era conseller de Governació, que mostrava que el sistema veguerial representava una dràstica reducció de càrrecs polítics, sobretot a nivell comarcal, a tot el país.


Foto: ERC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta