24 de gener del 2011

Joana Ortega ajorna la vegueria fins al 2015


La vicepresidenta del govern i consellera de Governació, Joana Ortega, ha confirmat aquest cap de setmana en una entrevista a TV3 que la Generalitat aparcarà les vegueries aquesta legislatura per la crisi econòmica, tal com va avançar el diari El Punt el passat 8 de gener. Ortega, que és la responsable de l'ordenació territorial, va afirmar que descarten crear nous nivells d'administració en un moment de crisi, ja que això suposaria més despeses. Segons Ortega, l'únic que es podria fer ara és el canvi de nom de les quatre diputacions a vegueries, i la divisió de províncies depèn del govern de l'Estat. Cal recordar que CiU va votar en contra de la llei de vegueries que el tripartit va aprovar a finals de la legislatura passada. Ortega també va afegir-hi que els ajuntaments s'hauran d'estrènyer el cinturó, ja que el món local haurà de passar amb menys recursos. D'altra banda, en una entrevista publicada a La Vanguardia, Ortega afirma el següent: "Desplegar la ley de veguerías no está en la agenda del Govern. No tendría sentido aumentar los niveles de administración en lugar de reducirlos. Mientras no se puedan eliminar las diputaciones, y eso pasa por una ley estatal, no se podrá desarrollar. Y pedirle al Gobierno que reforme los límites de las provincias no es una prioridad. Lo primero, la crisis."

Imatge: TV3

4 comentaris:

  1. En temps de crisi, sol.lucions de crisi :CINQUENA PROVINCIA JA !
    La Diputació ja la tenim aqui...

    ResponElimina
  2. "Lo primero, la crisis". Clar que sí. Ara, no ens enganyem, moltes, moltes ganes de tirar endavant les vegueries, CIU, mai n'ha tingut. Primera actitud ( a l'oposició ) : "Sí hi estem d'acord però no sense competències ni pressupost" ; ara, no pot ser " Lo primero, la crisis " . Molts diuen el mateix respecte a les traduccions del Senat. Altres ho defensem i, com a símbol que és, independentment del seu cost ( que certament, és mínim ) s'havia de fer, com les vegueries que, per als més grans "defensors" del país, no és prioritari. Argumentant que depèn de Madrid i no cal reivindicar-ho.
    Per altra banda cal reconèixer de manera clara que no té perquè sorprendre ningú que el nou govern no aposti de manera clara per les vegueries. Prou clar ho van deixar a la campanya fa quatre mesos. I a més, tenen tot el dret ( i els vots ) a fer-ho, inclús els d'aquí molt majoritàriament. Pos això: " AJO Y AGUA "

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Els organismes d'elecció i representació indirecta com ara Diputacions i Consells comarcals, son el que més hauria de proliferà en una democràcia?. Podríem acabar amb compromissaris com als equips de futbol.....

    Per cert, si les comunitats uniprovincials a més del Pais Vasc, i les illes, ja no tenen diputacions ( les competències les tenen els govern autònoms ), tant complicat seria que les comunitats que ho volguessin també assumissin les competències, encara que tinguin una o quatre províncies ?

    Mc Calan, vols dir l'edifici, que ja tenim ?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta