24 de gener del 2011

La grua municipal de Tortosa s'endú més de cinc cotxes al dia


El nou del padró de guals hauria fet créixer les queixes dels propietaris dels aparcaments · La policia aixeca cada dia dues actes per casos d'incivisme ·

La grua municipal va retirar durant el 2010 un total de 1.943 vehicles dels carrers de Tortosa, 434 més que durant l'any anterior. “No són ni molts ni pocs”, ha advertit l'inspector en cap de la policia local, Jesús Fernández. Són una part dels infractors que hi ha a Tortosa, ja que la grua “només actua en els casos més greus”. La xifra correspon a una mitjana de 5,3 vehicles al dia, però l'Ajuntament no vincula l'increment, del 28,3%, a una major pressió de la policia local. De fet, tant Fernández com l'alcalde, Ferran Bel, han negat que hi haja més afany recaptatori del consistori. “La grua no és en cap cas una font d'ingressos municipals; de fet, hi ha serveis que no s'acaben de cobrar mai”, ha matisat Bel. Segons Fernández, Tortosa té una activitat de la grua “normal” per a una ciutat de 35.000 habitants, capital del territori i centre neuràlgic de serveis. “Apel·lem al civisme dels ciutadans per evitar aquests casos”, ha dit.

Però la xifra del 2010 és encara més sorprenent si es té en compte que la grua municipal havia actuat menys el 2009 (1.509 cotxes) que durant els tres anys anteriors, amb 1.736 vehicles el 2008; 1.700 durant el 2007, i 1.356 el 2006. Paral·lelament, ha disminuït en una vintena el nombre de vehicles desballestats (175), un cop abandonats a la via pública. “Ara la gent abandona menys els vehicles a causa de la crisi, ja que se n'intenta allargar més la vida útil”, ha dit Fernández. Segons Bel, una de les causes que podria explicar l'augment d'activitat de la grua és el fet que l'Ajuntament ha revisat el padró de guals, amb l'objectiu de regularitzar els aparcaments privats del municipi. “Hem regularitzat molts guals i ara, si la gent es troba un cotxe a la sortida del garatge, sí que truca la policia local perquè per això ja paguen el gual”, ha valorat Bel.

L'alcalde i l'inspector en cap han presentat aquesta setmana la memòria de la policia local de Tortosa durant el 2010. Una altra xifra destacable són les 780 actes que la policia ha aixecat per actes incívics, el primer any complet de vigència de l'ordenança. La majoria de les actuacions són per sorolls (148) i per consum i tinença d'estupefaents (107). Però també destaquen els expedients per enganxada de cartells o pintades (87), el llançament de residus (59), l'ús impropi o el trencament de mobiliari urbà (58), el consum de begudes alcohòliques provocant molèsties (58) i l'ocupació de la via (55).

Publicat a El Punt

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta