9 de gener del 2011

Tortosa ha tapiat unes cent cases buides al nucli antic

L'Ajuntament ha actuat pel seu compte quan els propietaris dels habitatges se n'han desentès o no han estat localitzats · Alguns pisos presentaven un estat ruïnós o s'usaven per al tràfic d'estupefaents ·

L'Ajuntament de Tortosa ha hagut de tapiar un centenar de cases durant el 2010, en tots els barris del nucli històric. Segons ha explicat l'alcalde, l'objectiu de la mesura ha estat bàsicament impedir l'accés en alguns baixos i en habitatges, en els casos en què els edificis havien estat declarats ruïnosos; per solucionar problemes de neteja o de salubritat, o per evitar que els ocupin. “En la detecció dels casos més urgents hem tingut la col·laboració de les associacions de veïns de Santa Clara, del Rastre, de Remolins i del Centre-Nucli Històric”, ha remarcat Ferran Bel. Així, l'alcalde ha explicat que l'Ajuntament ha actuat sobretot tapiant els habitatges on es generaven problemes de convivència a causa de l'ocupació irregular dels pisos. En casos concrets, s'ha fet el mateix quan se sabia que les cases abandonades eren usades per al consum o el tràfic d'estupefaents.

Fa un parell d'anys, el govern municipal ja va decidir tallar de soca-rel aquest tipus d'ocupacions. El maig del 2009, Bel va dir que ja havien tapiat unes 40 cases buides al nucli antic en només un any. De fet, va destacar que havien arribat a tapiar una casa fins a tres vegades, en una mateixa setmana. En tots aquests casos, el consistori assumeix les obres de manera subsidiària, després d'haver contactat amb els propietaris –si s'han desentès de la seua obligació de reparar o barrar el pas als habitatges–, o quan els amos dels pisos no han estat localitzats. Al setembre, després d'un incendi, es va tapiar una casa ocupada irregularment al carrer de la Mercè.

Publicat a El Punt

2 comentaris:

  1. És curiosa la foto, just la casa on son les pedres amb els baix-relleus romans, si no m'equivoco.
    Suposo que alguna intenció hi haurà de no permetre que s'acaben de fer malbé. Los vidres que hi van haver per protegir-les no van semblar gaire efectius.
    Quins tresors més amaga aquesta casa?
    Si es rehabilita, espero que les cuiden i les posen al museu.
    No hi ha tantes ciutats al planeta amb més de 2000 anys d'antiguitat, que no en siguen 3000, o més encara. Si Túbal s'aixequés de la tomba...

    ResponElimina
  2. No hi ha cap idea millor?

    Una guia turística poc informada anava dient pel carrer de la Mercè, a un grup de la tercera edat que, aquelles cases en ruïnes eren les restes de la guerra civil.

    Potser no sabia com justificar el general estat d'abandonament del casc antic, i mostrava una mica més d'imaginació que els administradors de la ciutat.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta