5 de gener del 2011

Tortosa prepara una cavalcada de Reis d'inspiració oriental


La cavalcada de Reis de Tortosa continua la seua aposta temàtica i aquesta nit estarà dedicada als contes de 'Les mil i una nits', tot evocant la màgia d'Orient. Finalment, el seguici reial disposarà d'un equip format per mig miler de persones, en què desfilaran sis carrosses, set estructures mòbils i cinc conjunts de vehicles. Com ja és tradicional, si el temps i el cabal de l'Ebre ho permeten, els Reis Mags arribaran a Tortosa en barca pel riu i desembarcaran a la platja fluvial del barri de Ferreries a, partir de les sis de la tarda. Per això, l'organització recomana al públic seguir l'arribada de Ses Majestats des de l'avinguda Felip Pedrell, entre el pont de l'Estat i el pont del tren, o al passeig de l'Ebre, a la banda de Ferreries. De fet, un cop a terra, i com a novetat d'enguany, els Reis Mags faran una parada important en el seu recorregut, ja que adoraran el nen Jesús en un pessebre vivent que ha organitzat la parròquia del Roser.

Tot seguit, els Reis Mags faran un petit itinerari per Ferreries i cap a les set del vespre marxaran cap a la plaça de l'Ajuntament, des d'on sortirà una cavalcada que enguany acabarà al passeig central del parc municipal Teodor González, a causa de les obres del pàrquing a la plaça del Carrilet. El recorregut de la cavalcada, que enguany ha aconseguit rebaixar el pressupost fins als 26.000 euros, serà: plaça de l'Ajuntament, carrer Doctor Vilà, avinguda de la Generalitat i carrer Rosselló, des d'on entraran al passeig central del parc municipal Teodor González. Un cop allà, Ses Majestats faran una salutació i entregaran els regals als xiquets de les famílies que així ho hagin acordat prèviament.

Els Reis Mags a les altres capitals de l'Ebre

Els Reis Mags arribaran a la capital de la Terra Alta, com ja és tradicional, per l'avinguda de Catalunya, a partir de dos quarts de set. Les carrosses de Ses Majestats passaran per la plaça de la Farola, carrer València, carrer Miravet i plaça del Comerç, fins a la Societat Unió Gandesana, a la rambla de la Democràcia. A Amposta, els Reis Mags desembarcaran a dos quarts de set del vespre, i enguany la cavalcada haurà de fer un canvi de recorregut, a causa de les obres al carrer Miquel Granell. El seguici començarà a la plaça de la Pau, continuarà pel carrer Carles I, seguint per Mestre Suñé, Barcelona, Sebastià Juan Arbó i avinguda de la Ràpita fins al carrer Major. El recorregut acaba a l'església, on els Reis adoraran el nen Jesús. Finalment, a Móra d'Ebre, Ses Majestats arribaran al poble pel pont de les Arcades i desfilaran pels carrers fins arribar a la plaça de Baix, on faran l'adoració al pessebre. Els xiquets podran parlar amb els Reis Mags a les escales de l'Església.

La notícia al diari El Punt:
-La nit més màgica de l'any

1 comentari:

  1. D'aquesta manera no hem de pagar res als xoriços de las SGAE, si, si, els mateixos que se van endur un sac carregat de diners del marató de TV3.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta